Волинянин привіз із зони АТО «експонати» для музею. ВІДЕО

Волинянин привіз із зони АТО «експонати» для музею. ВІДЕО
Волинянин, керівник пошукового загону «Відродження» Вадим Дорофєєнко тимчасово повернувся додому із зони АТО та привіз із собою цікаві "експонати" для Ковельського історичного музею.

На думку Вадима Дорофєєнка, вороги щільно вкрили українську донбаську землю вибухонебезпечними предметами, тому їх ще довго доведеться шукати саперам і знешкоджувати, - повідомляє Про Ковель.

Кілька таких військових речей вдалося привезти до Ковеля, щоб передати на постійне зберігання в історичний музей.

Тепер Ковельський музей поповниться 42-а новими "експонатами".

Виведені з ладу автомат Калашникова, ручний бронетанковий гранатомет «Муха», ПЗРК «Ігла», протитанкова міна, фугас, саморобний міномет, касета снаряду реактивної системи залпового вогню, кулеметна стрічка без патронів, чимало фрагментів зброї, розплавлений шматок броні бойової машини десантників, звичайнісінька ваза, нашпигована великою кількістю металевих предметів, яка не встигла здетонувати, атрибути терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР", сепаратистські стяги – ось все це, що в руках терористів та сепаратистів несло лише зло і смерть, тепер стане експонатами постійно діючої виставки в історичному музеї.

А ще – до цих жахаючих речей додадуть кольорові листи вдячності, які надходили бійцям української армії зі всієї України та з-за кордону, і купу дитячих малюнків.

Вадим Дорофєєнко приїхав на рідну Волинь побачити дружину і доньку лише на 10 діб, а потім повернеться назад на Схід.

Каже, що має великий борг перед своїми побратимами, які вже, на жаль, не стануть разом із ним в один стрій. З ними він знаходився два з половиною місяця в облозі сепаратистів, коли йшов визволяти місто Краматорськ.

Підрозділ підполковника Вадима Дорофєєнка у ході звільнення Костянтинівки навіть знайшов знятий сепаратистами з тамтешнього постаменту ще радянський танк-пам’ятник ІС-3 і хотів було його повернути на місце, але отримав наказ відправити машину на Київ.

Очікується, що 24 серпня танк з-поміж інших бойових машин братиме участь у військовому параді з нагоди річниці Незалежності України.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Останні новини
Волинянин привіз із зони АТО «експонати» для музею. ВІДЕО
21 серпень, 2014, 10:50