Справу про побиття Лиса закрили

Справу про побиття Лиса закрили
Правоохоронці закрили справу про побиття письменника та журналіста Володимира Лиса.

Про це йдеться у листі прокуратури Волині, який опублікувала прес-служба обласної ради.

Нагадаємо, інцидент стався наприкінці липня. Письменнику дісталося від проросійських молодиків.

У листі правоохоронців щодо перебігу розслідування справи йдеться:

"Встановлено, що 31.07.2014 в Любомльський РВ УМВС України у Волинській області надійшло повідомлення від оперативного чергового Луцького MB УМВС України у Волинській області про те, що в міську клінічну лікарню № 1 за медичною допомогою звернувся Лис Володимир Савович з тілесними ушкодженнями у вигляді забійних гематом правої половини обличчя, які зі слів останнього 26.07.2014 він отримав в с. Згорани Любомльського району від невідомих осіб. Вказана інформація була зареєстрована в ЖЕО Любомльського РВ УМВС України у Волинській області 31.07.2014 за № 1547 та розпочато перевірку.

Проведеною Любомльським РВ УМВС України у Волинській області перевіркою встановлено, що тілесні ушкодження Лис B.C. отримав 26.07.2014 від невідомих осіб під час словесної суперечки, яка виникла на грунті політичних переконань.

Поряд з цим, Лис. B.C. від подання заяви та написання письмових пояснень з приводу отримання тілесних ушкоджень відмовився, так як претензій по даному факту ні до кого не має.

Відмову від надання офіційних пояснень та подання заяви Лис B.C. підтвердив 12.08.2014, будучи запрошеним до прокуратури області.

З урахуванням зібраних матеріалів Любомльським РВ УМВС України 01.08.2014 прийнято рішення про припинення перевірки за фактом спричинення тілесних ушкоджень Лису B.C.

З прийнятим рішенням Любомльська міжрайонна прокуратура та прокуратура області погодились оскільки в діях невстановлених осіб наявні ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 125 ч. 1 КК України, яке згідно ст. 477 КПК України відноситься до кримінальних проваджень у формі приватного обвинувачення, які в свою чергу можуть бути розпочаті лише на підставі заяви потерпілого, у даному випадку заяви Лиса B.C.

Таким чином, при надходженні заяви від Лиса B.C. з приводу вчиненого стосовно нього кримінального правопорушення будуть внесені відповідні відомості до ЄРДР та розпочато кримінальне провадження".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Правду сказав хтось; "український народ складається зі свинопасів та козаків". Можна додати, що свинопаси завжди прощають, бо бояться, щоб гірше не було.
Відповісти
Бандити лишилися непокараними, а міліція радість, бо справи немає. Так вони й працюють.
Відповісти
Якщо не помиляюся, то Володимир Савович родом із того села. Ніяких натяків
Відповісти
Здивований таким кроком Володимира Лиса( Можливо, заяву не писав, бо сам винуватий? Можливо був не тверезий і сам до тих хлопців чіплявся? А може й не було тих хлопців?
Відповісти
напилося й приставало до молодих дівчат от і отримало по фейсу
Відповісти
Я так і не зрозуміла: чому Лис. B.C. від подання заяви та написання письмових пояснень з приводу отримання тілесних ушкоджень відмовився, так як претензій по даному факту ні до кого не має.???
Відповісти