Скільки українців «сидить» у соцмережах

Скільки українців «сидить» у соцмережах
У соціальних мережах «ВКонтакте», «Однокласниках», Facebook і Twitter зареєстровано близько 40 мільйонів українських акаунтів.

Такими є дані дослідження української аудиторії компанії Яндекс, - пише Українська правда. Життя.

Перше місце утримує «Вконтакте». Тут налічується більше 27 мільйонів облікових записів. Понад половина українців «Вконтакте» - це користувачі віком до 25-ти років.

Найбільше українських користувачів цієї мережі припадає на Київську, Дніпропетровську, Львівську, Одеську та Херсонську області. Найменше - на Миколаївську.

На другій позиції – «Однокласники», що мають приблизно 11 мільйонів акаунтів.

Майже чверть акаунтів в даній соціальній мережі припадає на дві області країни - Київську та Донецьку. Причому Донецька область стала єдиною в країні, де «Однокласниками» користуються більше, ніж «Вконтакте».

Наступні за кількістю користувачів - Дніпропетровська, Харківська області та Крим. Натомість Львівська область хоч і є серед лідерів за кількістю прихильників «Вконтакте» і Facebook, тут лише на шостій сходинці. Найменше акаунтів в «Однокласниках», як і в інших соціальних мережах, у мешканців Івано-Франківської, Волинської та Миколаївської області.

Найвище проникнення «Однокласників» у Криму. Там кількість акаунтів перевищує тритину чисельності мешканців регіону.
Майже третина від загальної кількості користувачів «Однокласників» - майже третина від загальної кількості, припадає на вікову групу 26-35 років.

Загалом, українська аудиторія «Однокласників» старша, ніж у «Вконтакте».

На відміну від «Вконтакте», в українських «Однокласниках» переважає прекрасна половина людства - 53% жінок проти 47% чоловіків.

У Facebook - кількість облікових записів становить більше 3,2 млн.

З літа 2012-го року, кількість українських акаунтів Facebook, збільшилася більш ніж на мільйон - на початок літа 2014 вона становила понад 3,2 мільйона. Найбільше - Київська, Львівська та Харківська область, найменше - Миколаївська, Івано-Франківська та Чернівецька.

Цікаво, що за кількістю облікових записів у Facebook до другої десятки областей потрапило Закарпаття.

Що ж стосується Twitter, то з початку 2013-го року, кількість облікових записів збільшилася в 1,5 рази. Основний сплеск зростання припав на період Євромайдану. На сьогодні в цій соціальній мережі налічується 430 тис. твіттер-акаунтів.

Якщо два роки тому українці в середньому залишали близько 90 тисяч твітів щодня, то за період Євромайдану ця кількість зросла до 130 тисяч. "Піковим" стало 22 лютого 2014-го. Того дня українці у Twitter залишили 240 тисяч повідомлень.

Третину всіх українських акаунтів у Twitter, для яких зазначено регіон проживання, було створено у Києві та Київській області. Наступні за кількістю облікових записів - Одеська, Харківська, Дніпропетровська області, Крим і Львівська область (6-8% від всіх українських акаунтів). Найменше обліковиї записів - Івано-Франківська, Волинська, Чернівецька та Миколаївська область.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.