Російська «гуманітарка» дістанеться терористам, - голова СБУ

Російська «гуманітарка» дістанеться терористам, - голова СБУ
В Україну рухаються ще 90 ніким не перевірених вантажівок із Російської Федерації.

Про це під час брифінгу повідомив речник Інформцентру РНБО Андрій Лисенко, - пише Українська правда.

"Як щойно стало відомо, у бік українського кордону розпочався рух ще 90 вантажівок, до яких російською стороною не були допущені ні українські прикордонники і митники, ні представники Міжнародного комітету Червоного Хреста", - сказав він.

Лисенко повідомив, що у п'ятницю об 11:10 тридцять чотири вантажівки самостійно вирушили через ПП Ізварино, що знаходиться під контролем терористів. Рух відбувається без представників Червоного Хреста та з порушенням домовленостей між Україною і РФ щодо митного огляду.

За словами Лисенка, Україна запропонувала провести переговори між керівництвами генштабів. Однак Росія не пристала на цю пропозицію.

"Відповідальність за рух російської колони по території, яка не контролюється українськими силами, лежить виключно на Російській Федерації", - наголосив Лисенко.

Російська "гуманітарка" піде не жителям Донбасу, а терористам.

Про це заявив голова СБУ Валентин Наливайченко, - про це повідомляє ТСН.

Крім того, за його словами, самі машини будуть використані для перевезення озброєння, яке потім буде використовуватися проти мирного населення. "Ці вантажівки будуть використані для перевезення спорядження і озброєння.

Терористам катастрофічно не вистачає після вдалих дій наших військових, в першу чергу транспортної інфраструктури. Для цього ці тягачі і планують використовувати", - сказав Наливайченко.

Голова СБУ також зазначив, що машини заповнені не більше ніж на третину, а гречка та інші крупи підуть бойовикам. "Ми дамо інформацію Червоному Хресту, яким бойовикам і для чого крупа, вода направляються. Ми говоримо, що угруповання терористів Козицина, Безлера та інших чекають ці вантажі для того, щоб засипати цю крупу й інші харчі у свої підвали і склади", - повідомив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а про це було спочатку не важко додуматися!!!
Відповісти
Останні новини
Російська «гуманітарка» дістанеться терористам, - голова СБУ
22 серпень, 2014, 14:10