У луцькому суді - небезпечний балкон

У луцькому суді - небезпечний балкон
Приміщення Луцького міськрайонного суду Волинської області перебуває в аварійному стані.

Будинок, який знаходиться на вулиці Лесі Українки, 24 потребує ремонту даху та демонтажу балкону, - повідомляють Волинські новини.

Про це повідомив під час засідання постійної комісії з питань комунального майна та приватизації сьогодні, 21 серпня, голова Луцького міськрайонного суду Михайло Квятковський.

Так, зі слів головного судді, приміщення суду, загальною площею 836 квадратних метрів потребує ремонту даху. Також у ньому протягом тривалого часу не робили зовнішній ремонт.

Зауважимо, що будівлю звели у 1939 році.

Як пояснив Михайло Квятковський, ремонт покрівлі коштує 240 тисяч гривень. Саме тому, він звернувся до Луцькради із проханням передати частину вищезгаданого приміщення у державну власність.

«Фактично зробили ремонт у кабінетах, але дах старий, протікає. Вода затікає в зал судових засідань та кабінети. Балкон - у аварійному стані. Хвилююсь, аби він не упав на когось і не трапилося біди. Його потрібно демонтувати, адже балкон у кабінеті судді не потрібен. Також є проблеми з каналізацією та електропроводкою», - зауважив служитель Феміди.

Окрім того, він зазначив, що попри встановлену суму, необхідну на ремонт даху, ремонтні роботи покрівлі не обійдуться у 240 тисяч, бо це - вартість таких робіт у квітні місяці цього року.

Разом з тим, серед проблем будівлі – гнилі вікна, що потребують заміни.

Зі слів судді, лише 1500 тисяч гривень необхідно заплатити за оформлення акту аварійності і 15 тисяч за демонтаж балкону. Окрім цього, у аварійному стані перебуває й архів.

Однак, обранці громади одноголосно утрималися від прийняття будь-яких рішень. Утім, це питання розглядатимуть на сесії міської ради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих