«Мобілізація – це проста заміна втрат», - батьки волиньких бійців

«Мобілізація – це проста заміна втрат», -  батьки волиньких бійців
Матері волинських військовослужбовців прийшли до голови облради Валентина Вітра, щоб вкотре розповісти про питання, що їх турбують.

Від імені батьків військовослужбовців говорив Ярослав Мудрик, - повідомляє Волинський інформайфний портал.

Він скаржився на те, що так і не поміняли тактику блокпостів на витіснення, як це було обіцяно. Адже й надалі надходять повідомлення про оточення наших солдат, які повинні були б натомість іти єдиним фронтом.

Ще одна проблема полягає в тому, що хлопцям, які перебувають у зоні бойових дій, не дають ідентифікаційних жетонів військовослужбовців. Тож неможливо ідентифікувати загиблих. Мовляв, у такий спосіб намагаються зменшити статистику втрат, аби в разі чого заявити, що людина зникла безвісти.

Згадали і про проведення мобілізації. Ярослав Мудрик зазначив, що це виглядає не як посилення війська, а просто заміна втрат. Ніхто навіть не думає проводити ротацію. Наголосив чоловік на тому, що вже нові сили вводяться з боку Росії на територію України, натомість в країні так і не оголошується воєнний стан. «Комусь вигідна ця війна. Бо ніхто і не думає її завершувати», - говорив Ярослав Мудрик.

Загалом матері обурювалися, що лише частина чоловіків була мобілізована. І вони ніби в рабстві, адже законом чітко так і не визначено, який термін перебування мобілізованих солдат у зоні бойових дій і коли повинна проводитися ротація. Адже, наприклад, працівники міліції через певний термін повертаються додому, а цих хлопців не відпускають.

Голова облради Валентин Вітер запропонував скликати позачергову сесію облради орієнтовно у четвер-п’ятницю (28-29 серпня), підготувати проект закону про визначення чіткого терміну мобілізації і у такий спосіб запропонувати його прийняти у Верховній Раді. Щоб це не було просто звернення з вимогами. Хоча таке теж планують прийняти, у якому окреслять всі інші питання, що турбують матерів. Зокрема і про те, щоб солдати не приступали до виконання завдань, доки не будуть забезпечені всім необхідним згідно з конкретним переліком.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Останні новини
«Мобілізація – це проста заміна втрат», - батьки волиньких бійців
26 серпень, 2014, 14:07