У луцьких школах примусово впроваджують вивчення російської, - ВО «Свобода»

У луцьких школах примусово впроваджують вивчення російської, - ВО «Свобода»
Луцькі депутати від ВО «Свобода» заявляють, що в школах міста примусово запроваджують російську мову, забираючи години в іноземних.

Про це йдеться в заяві фракції свободівців у раді.

Публікуємо документ

ЗАЯВА фракції ВО «Свобода» в Луцькій міській раді щодо недопустимості впровадження в школах міста Луцька мови російського агресора за рахунок іноземних європейських мов

Як стало відомо зі звернень батьків учнів загальноосвітніх закладів №16, 18, 21 та деяких інших шкіл міста Луцька, управління освіти Луцького міськвиконкому намагається цілеспрямовано проводити політику з примусового впровадження у навчальний процес вивчення російської мови, за рахунок навчального часу, призначеного для вивчення іноземних європейських мов.

Складається враження, що керівництво міського управління освіти більше не здатне на кроки щодо захисту та збереження української мови, тому вирішило зосередитися на підпорядкуванні мовного середовища в місті інтересам відверто ворожої до нашого народу Російської держави, яка веде неоголошену війну проти українців.

Така позиція тих, хто перебуває на службі в органах місцевого самоврядування, на наш погляд, виходить надто далеко за межі службової недбалості або ж помилки, щоб залишатися не поміченою українською громадськістю і не викликати справедливого обурення і несприйняття з боку громади міста. В час воєнної агресії Росії додаткове впровадження мови російського окупанта є недопустимим і злочинним.

Такі тенденції є неприйнятними і сприймаються громадою, як подальше знущання над пам’яттю всіх полеглих борців за волю і незалежність України, цинічна зрада тих, хто зі зброєю в руках виборює сьогодні свободу на східному фронті українсько-російської війни.

Виходячи зі сказаного, категорично вимагаємо від міського голови Миколи Романюка особисто негайно втрутитись у ситуацію. Міська влада має дати чітку й однозначну оцінку таким діям управління освіти з метою припинення його антиукраїнської діяльності, приниження учнів та їх батьків примусом до угодовства російському агресору.

Також вимагаємо від міського голови негайно вирішити питання щодо усунення від виконання службових обов’язків посадових осіб, які причетні до впровадження додаткового вивчення в школах Луцька російської мови.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
З Романюка в цій справі толку, що з козла молока. Колишньому комсомольцю важливості цієї справи не збагнути
Відповісти
Шукайте причини глибше. У Гунчика дружина вчитель російської мови та літератури.
Відповісти
Путын-Х-йло, конечно. Але з 5 офіційних мов ООН, 1 - російська.
Відповісти
І чо дальше?
Слабо вивчити китайську і арабську?
Відповісти
А що, хіба російська - не іноземна? Гасло - єдина країна, це тільки замилювання очей? Чому я не маю права вибрати для своєї дитини бажану мову для вивчення - російську, не відмовляючись від української? Ми ж не скасовували вивчення англійської, коли Америка бомбила Ірак. А " Свобода" і так доклала чимало зусиль до розгойдування ситуації в Україні. Політика взаємної ненависті ще нікого ні до чого доброго не доводила.
Відповісти
В тебе 1 дитина, а в школі їх 1000, якщо 51% батьків погодиться га аивчення російської - будь ласка. А нє - найми дитині оепетитора і вчі, хто забороняє?
Відповісти
до Гунчика питання, хай рішає.Не бачить,що робиться у нього під носом?
Відповісти
До Гребенюка з Романюком, а не до Гунчика.
Відповісти
Нехай ВО "Свобода" назве прізвища заявників, а не робить заяви, що ніби хтось колись чув від ще когось.
Відповісти
Кажись Гребенюк, Силка i Лещенко дозвiльнялися Кревську...
Відповісти
От прийде Кревська і все відразу стане на місця, російську мову заборонить і таке інше. Не треба "підозрі" спекулювати ситуацією.
Відповісти
Почалася підготовка до виборів. "Свобода" знайшла на чому піаритись - вивчення російської мови. Сміх і годі...
Відповісти
Що за бздури наїлись у Луцьку? Лучани послухайте Свободівців, не лижіть дару мацкалям! Майте ж хоч дещицю гідності.
Відповісти
А ми підтримуємо Свободу, наші діти ходять до 21 гімназії і там дійсно з цього року у 5х класах замість німецької чи польської - російська, а з нами ніхто не радився.
Відповісти
ЗА 21 ГІМНАЗІЮ ПОВІРЮ! КОВАЛЬЧУК ЩЕ НАДІЄТЬСЯ НА ПОВЕРНЕННЯ СВОЄЇ ВЛАДИ...
Відповісти
Останні новини
У луцьких школах примусово впроваджують вивчення російської, - ВО «Свобода»
26 серпень, 2014, 14:07