Порошенко «віч-на віч» переговорив із Лукашенком. ВІДЕО

Порошенко «віч-на віч» переговорив із Лукашенком. ВІДЕО
Україна зацікавлена у забезпеченні порядку на державному кордоні з Білоруссю і готова пришвидшити процес його демаркації, заявив Президент України Петро Порошенко на зустрічі у Мінську з Президентом Республіки Білорусь Олександром Лукашенком.

Про це повідомляє прес-служба глави нашої держави, - пише Громадське ТВ.

Президент Порошенко підкреслив, що розраховує на підтримку всіх сусідніх держав, в тому числі Білорусі, у питаннях забезпечення суверенітету та територіальної цілісності України.

Під час зустрічі сторони обговорили широке коло питань двосторонніх взаємин у торгово-економічній сфері. Зокрема, міжгалузеву співпрацю та розширення взаємин в енергетичному секторі.

Торкаючись питання ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, яка має відбутися у вересні, Петро Порошенко висловив сподівання, що прийняття цього документу сприятиме проведенню реальних реформ в країні та розвитку економічних взаємин з усіма партнерами та сусідами.

Президенти провели зустріч у форматі «віч-на-віч» перед консультаціями у форматі ЄС-Україна-«Євразійська трійка». Глава української держави відзначив роль Білорусі в організації цього саміту, який є унікальний за своїм форматом.

«Ключова позиція сьогодні – це мир на Донбасі, який припинить страждання людей», – наголосив Петро Порошенко. Він також зазначив, що врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях сьогодні є важливішим за економічні та енергетичні питання. «Пріоритетом є мир», – сказав Петро Порошенко.

Глава держави висловив сподівання, що переговори дадуть можливість не лише обговорити, а й вибудувати модель вирішення ситуації.

Президент Білорусі зазначив, що все зробив для того, щоб донести точку зору Президента України до учасників сьогоднішніх подій, і ця зустріч є результатом цієї роботи.

Зустріч спочатку пройшла у форматі «віч-на-віч», а згодом продовжилася у розширеному складі. З української сторони у зустрічі взяли участь Міністр закордонних справ Павло Клімкін, Заступник Глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий, Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Порошенко
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Порошенко «віч-на віч» переговорив із Лукашенком. ВІДЕО
26 серпень, 2014, 15:20