У Верховній Раді буде 438 нардепів, - ЦВК

У Верховній Раді буде 438 нардепів, - ЦВК
У нову Верховну Раду оберуть лише 438 народних депутатів.

Про це на брифінгу повідомив голова Центральної виборчої комісії України Михайло Охендовський, - пише ЛІГАБізнесІнформ.

За словами Охендовського, вибори проходитимуть за змішаною системою - 225 народних депутатів будуть обиратися за партійними списками і 213 - в одномандатних мажоритарних виборчих округах.

"Чому цих округів буде 213 - бо за відповідним законом, які визначає статус тимчасово окупованій території України, в Автономній республіці Крим і Севастополі вибори народних депутатів України під час дії цього закону не проводяться", - зазначив він.

Охендовський не виключив, що до питання доукомплектації Верховної Ради до 450 депутатів, як це передбачено законом, Україна повернеться пізніше.

"Для того, щоб досягти цієї мети, на мій погляд, це моя особиста точка зору, необхідне прийняття закону про особливості проведення позачергових виборів народних депутатів України на відповідних територіях. Відповідні напрацювання в ЦВК вже є. Законопроект зареєстровано у Верховній Раді України, але, на жаль, не був включений до порядку денного, і підстав говорити про те, що ми зможемо обрати народних депутатів від одномандатних округів, Криму і Севастополя 26 жовтня, зараз немає. Просто вже немає часу на те, щоб забезпечити підготовку процедури... Але можливо вже після проведення виборів 26 жовтня наші законодавці повернуться до цього питання. І ЦВК зі свого боку зробить все для того, щоб 12 народних депутатів - 10 від Криму і 2 від Севастополя - були обрані", - зазначив він.

Говорячи про процедуру обрання кримчанами депутатів за партійними списками, Охендовський відзначив, що, як і на дострокових виборах президента, вони зможуть проголосувати на материковій частині України.

Раніше повідомлялося, що на підготовку, організацію та проведення позачергових виборів народних депутатів необхідно 986 000 000 гривень, які будуть виділені з резервного фонду держбюджету.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вибори
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Витрачати стільки грошей, щоб зустрітися з тими ж обличчями? Це пи...ець скажу я вам
Відповісти