Путін злякався хліба-солі в Мінську, - ЗМІ. ФОТО

Путін злякався хліба-солі в Мінську, - ЗМІ. ФОТО
Президент Росії Володимир Путін - єдиний з учасників чотиристороннього саміту, хто по прильоті в Національний аеропорт не спробував, згідно слов'янської традиції, хліб-сіль.

Частування для російського президента було приготовлено і перевірено службою безпеки, - повідомляє Цензор.НЕТ

Дівчата в національних костюмах, які повинні були піднести хліб, вже були напоготові. Однак, в останній момент надійшла команда вітання скасувати.

Організацією зустрічі займалася служба протоколу президента Білорусі, - розповів співробітник аеропорту.

"Їх дівчата і повинні були пригощати Володимира Путіна хлібом-сіллю так само, як до цього вітали Петра Порошенка, Нурсултана Назарбаєва, Кетрін Ештон, Карела де Гюхта і Германа Оттінгера. Всі вони з радістю спробували частування. Однак в останній момент надійшло розпорядження: Володимира Путіна так не зустрічати. Наскільки мені відомо, з білоруською службою протоколу зв'язалася російська і висловила дану вимогу. В результаті і дівчата, і коровай з сільницею так і залишилися в спецприміщенні будівлі аеропорту", - зазначив працівник аеропорту.

Про мотивацію служби протоколу президента Росії знехтувати древнім слов'янським привітанням нічого не відомо, однак неважко здогадатися, що Володимир Путін просто напросто панічно боїться замаху, в тому числі і з використанням сильнодіючої отрути, а білоруській стороні щодо власної безпеки він не довіряє.

У підсумку обійшлися без хліба-солі, а біля трапа президентського Іл-96 Володимира Путіна замість красивих дівчат зустрічав літній білоруський прем'єр-міністр Михайло Мясникович і підтягнуті хлопці з роти почесної варти.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Путін, Росія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих