У Луцькраді хочуть побороти «кнопкодавство» і «закривати рот» дебоширам

У Луцькраді хочуть побороти «кнопкодавство» і «закривати рот» дебоширам
Секретар Луцької міськради Сергій Григоренко пропонує два методи припинення «кнопкодавства» у Луцькій міськраді.

Про це йдеться у його проекті змін до регламенту, який внесли на чергову сесію ради у середу, 27 серпня.

Так, щоб депутати не передавали чужі картки, коли не йдуть на сесію, пропонують заборонити голосувати депутату, який не пройшов письмову реєстрацію.

Тому, коли депутат раптом не пройшов письмову реєстрацію, йому пропонують це зробити, якщо ж депутата немає на сесії, а картка голосує, то її примусово вилучають працівники секретаріату, поки той не прийде у раду.

Також Григоренко відзначив, що інколи під час сесії депутати виходять «покурити», і у цей час за них може хтось проголосувати. Тому секретар ради пропонує депутатом, коли виходять із зали, обов’язково забирати із собою картку.

Сергій Григоренко додав, що система «Віче» у Луцькій міськраді коштувала близько 30 тисяч доларів, тому не варто «кнопокодавам» не варто спекулювати нею.

Ще одне нововведення – позбавляти слова депутатів – «дебоширів». Так, коли депутат «порушує дисципліну», йому треба зробити два попередження, а тоді головуючий на засіданні має право поставити на голосування питання про позбавлення слова такого «дебошира». Така ж норма стосується і головуючого на засіданні. Позбавляти слова можна на 1, 3 години, або на всю сесію голосами мінімум 26 депутатів.

Також Григоренко пропонує зміни строків оголошення сесії за 20 днів, вносити проекти рішень не пізніше 14 днів до сесії (крім термінових), а міський голова має не пізніше як за 12 днів опублікувати порядок денний майбутньої сесії.

Ще секретар Луцької міськради пропонує обмежити час подачі депутатських запитів – 60 хвилин, а тривалість обговорення одного питання порядку денного – 30 хвилин.

Депутат Анатолій Бірюков запропонував колегам після сесії здавати картки та отримувати «під розписку» для голосування.

Депутати Сергій Сівак та Анатолій Пархомюк закликали не вводити часові обмеження для запитів і «не рівнятися» на Рівненську міськраду, де сесія нібито триває 4 години, адже «виважені рішення не приймаються швидко».

Микола Яручик також вважає, що 60 хвилин – замало часу для подачі запитів, адже він «їздить на округ та спілкується із мешканцями», тому хоче донести їхні проблеми на сесії, але може не встигнути, тому мешканців його округу «не почують».

Ігор Поліщук натомість вважає, що за 30 хвилин не можна обговорити будь-яке запитання порядку денного, а пропозиція позбавляти голосу може бути використана проти опозиціонерів, яким міський голова буде «закривати рота».

У підсумку підтримали проект рішення Григоренка без врахування поправок.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Взагалі не розумію депутатів які проти скорочення регламенту, правильно Григоренко каже, треба нарешті почати контролювати діяльність депутатів та їхні слова! Нехай відповідають вчинками, а якщо їх не почують, то це їх проблема, треба уміти змусити людей почути себе, нехай тепер працюю у поті чола, ато звикли до безділля!
Відповісти
Останні новини
У Луцькраді хочуть побороти «кнопкодавство» і «закривати рот» дебоширам
27 серпень, 2014, 14:30