У Ковелі ліквідують стихійну торгівлю

У Ковелі ліквідують стихійну торгівлю
На нараді у міського голови Ковеля Олега Кіндера знову постало питання з вирішенням проблеми стихійної торгівлі.

Про це пише видання Про Ковель.


Міський голова вкотре присутнім про те, що заходи з дотримання громадського порядку в місті варто посилити. Особливого втручання усіх причетних вимагає ситуація, що склалася з поширенням несанкціонованої торгівлі. Мовляв, Привокзальна площа, яка є візитівкою міста, до прикладу, не повинна бути майданчиком для торгівлі сільськогосподарською продукцією. Тим більш, що для ведення торгівлі є достатньо спеціально обладнаних місць на ринках Ковеля. І якщо фіксувати порушення законодавства про торгівлю можуть працівники профільного відділу виконкому, то стежити за дотриманням громадського порядку та вживати заходів з ліквідації стихійної торгівлі мають безпосередньо правоохоронці.

Проте свої функціональні обов’язки, на думку мера, вони виконують недостатньо.

Одне з питань порядку денного наради у міського голови стосувалося виконання рішення виконкому від 13.01.2011 №6 «Про обмеження роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом (окрім безалкогольного)». За результатами перевірок виявлено, що не всі власники закладів торгівлі виконують це рішення. Є факти продажу алкогольних напоїв у нічний час та невидачі розрахункових чеків покупцям. Вплинути на порушників може безпосереднє втручання працівників податкової інспекції.

Перший заступник міського голови Анатолій Трофимук акцентував увагу й на інших питаннях, що стосуються ведення підприємцями торговельної діяльності в місті. Зокрема, директору Ковельського госпрозрахункового ринку доручено посилити контроль щодо узаконення (реєстрації) торговельної діяльності підприємців.

Відділ містобудування та архітектури виконкому зобов’язано тримати на контролі питання впорядкування роботи торговельних майданчиків по вулицях Фестивальній та Володимирській. Необхідні заходи вживатимуться і для ліквідації несанкціонованої торгівлі на усій території міста.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі ліквідують стихійну торгівлю
04 травень, 2012, 09:30