Частина 51-ої бригада залилишася в оточеному Ілловайську, - ЗМІ

Частина 51-ої бригада залилишася в оточеному Ілловайську, - ЗМІ
Частина бійців 51-ої бригади залишилися в оточеному Ілловайську, - пишуть ЗМІ.

"Розмовляв із офіцером 51-ї бригади, які зараз стоять у Іловайську. Це ті, що із 3 батальйонно-тактичної групи. Вони 5 днів в глухому оточенні. В очікуванні на допомогу від сил АТО, яку обіцяють, але не надають. Солдати мужньо тримають оборону. Паніки немає. Діють чітко за інструкціями. Але є одне але", - пише на сторінках Нововолинська ділового
Андрій Сорока.

Далі публікуємо допис Сороки без змін та правок:

Військова дисципліна, вишкіл та хоробрість наших героїв, на жаль, не рятують їх від "градів" та "смерчів", якими їх криють терористи і, за словами солдатів, російські регулярні війська.

Ситуація критична. Адже багато вбитих та поранених. Втрати 51-бригади — до сотні чоловік. Їх лишилося зо 300, наче спартанців, іще є добровольчі батальйони.

Наші артилеристи уже 3 тижні в Іловайську. Кажуть, що масовані обстріли почалися в ніч на День незалежності. Цікавий збіг — напередодні заступники в.о. комбрига Пивоваренка пішли у відпустку. Солдати підозрюють, що така ротація відбулася неспроста.

Обстріли важкою артилерією напрочуд точні. Офіцер переконаний, що працюють і ворожі безпілотники. На разі, наші військові ще встигають навіть відповідати із того артилерійського озброєння, яке у них лишилося. Повідомляють, що вперше воюють відкрито із російськими регулярними військами. Їх стоїть навколо оточеного міста щонайменше 3 бригади. Це вшестеро більше, аніж героїв України в Іловайську.

Військові просять командування АТО утворити коридор, аби вивезти поранених та убитих. Очікують і на обіцяні штурмові групи.

Іловайськ — стратегічно важливе місто, залізничний вузол. Його захоплення — результат злагодженої роботи добровольчих батальйонів та частин ЗСУ після кривавих втрат на підступах до міста.

За попередньою інформацією сьогодні про ситуацію в Іловайську був повідомлений Президент. Комбат "Донбасу" повідомив про початок руху колон та штурмовиків у бік оточених, але згодом зазначив, що бійці його батальйону цю інформацію іще не підтвердили.

51 бригада і добровольчі батальйони лишаються в глухому оточенні не лише терористів, але і окупаційних військ РФ. Громадяни України чекають від керівництва АТО адекватної відповіді як силової, так і інформаційної. Завтра під Генштабом у столиці запланова акція. Сьогодні ввечері її підтримала тисяча людей. На ранок очікують набагато більше. Навіть Семенченко обіцяє дістатися столиці. Є підозра про початок третього Майдану.

Сподіваємося, що владне рішення таки буде прийняте швидко і відповідне до ситуації. Затиснувши кулаки, на нього чекає уся Волинь і, зрештою, уся Україна.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не згатують 1 батальйон? ії теж постійно обстрілюють з ночі 23...їм теж треба допомога....
Відповісти
Останні новини
Частина 51-ої бригада залилишася в оточеному Ілловайську, - ЗМІ
28 серпень, 2014, 11:00