У селі під Луцьком людей хоронять майже одне на одному

У селі під Луцьком людей хоронять майже одне на одному
На кладовищі у селі Прилуцьке Ківерцівського району одну могилу викопали упритул до іншої, мовляв місця геть не вистачає.

Родичі давно покійної Катерини Марухач, стверджують, що частину могили бабці зруйновано, на пам’ятникові з’явилися тріщини, а місця для встановлення нового не залишилося, пишуть «Волинські новини».

Онука Катерини Марухач, лучанка Оксана Антонюк стверджує, що ще недавно поблизу не було жодних поховань, а могила її бабці була охайною й доглянутою.

«Ми багато разів приходили перед проводами, прибирали, то не було ще тої могили, а коли прийшли на проводи, то вжахнулися… Як з’ясувалося «в ногах» у покійної похований Віктор Ярощенко», – розповіла вона.

Також жінка додала, що після того, як поховали цього чоловіка, на пам’ятнику Катерині Марухач з’явилася велика тріщина, але родина буцімто не претендує на допомогу сільської ради у відновленні пам’ятника. Натомість хоче, щоб подібних інцидентів не траплялося в майбутньому й прагне, аби людей, які дозволили вчинити наругу над могилою її бабці покарали.

Тим часом Прилуцький сільський голова Віктор Кирилюк каже, що більше аніж допомогти відновити пам’ятник, для родини Антонюків зробити не може. Констатував, що про цей випадок знає, але іншого виходу з ситуації буцімто не було, адже цвинтар переповнений, а земельної ділянки під новий сільрада поки не виділила.

Сільський голова стверджує, що наразі про стан кладовища знов почали дбати. Задля виконання цих функцій, рада ухвалила рішення про передачу цвинтаря на баланс новоствореного комунального підприємства «Громада-плюс». Щоправда, поки у його штаті – лише директор Андрій Рубін.

Водночас, зі слів Віктора Кирилюка, впродовж більше 10 років благоустроєм кладовища добровільно займався його батько Георгій Кирилюк.

Саме Георгія Кирилюка звинувачує у ситуації, що склалася, родина Антонюків. У заяві, адресованій начальнику Ківерцівського РВ УМВС у Волинській області Олександру Басалику, правнук Катерини Марухач Олег Антонюк стверджує:

«22 квітня 2012 року, під час відвідування кладовища, що розташоване в селі Прилуцьке, Ківерцівського району, мені стало відомо про глум над могилою моєї покійної прабабці Марухач Катерини Іванівни 9 травня 1893 року народження, яка померла 19 липня 1982 року.

В розмові з головою Прилуцької сільської ради Кирилюком В.Г., а також в розмові з керівником комунального підприємства «Громада-Плюс» Рубіним А.В. стало відомо, що безпосередньо визначає місце поховання батько голови сільради с. Прилуцьке гр-н Кирилюк Г.Л. В розмові з останнім той підтвердив ту обставину, що дозвіл на поховання надав у цьому місці саме він. Сказавши при цьому, що жодних норм та стандартів він не порушив і буде ховати людей там, де вважає за потрібне, бо його син голова сільради».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У селі під Луцьком людей хоронять майже одне на одному
04 травень, 2012, 12:05