Волинські депутати не хочуть прокурорських перевірок

Волинські депутати не хочуть прокурорських перевірок
Депутати Волинської обласної ради не підтримали запит свого колеги щодо прокурорської перевірки законності пропонованої закупівлі котлів «Волинь-Кальвіс» для реалізації Регіональної програми модернізації теплоенергетики Волинської області.

Це питання розглядалося 4 травня під час сесії обласної ради.

Депутат Анатолій Вітів (ВО «Свобода») запропонував звернутися до прокурора Волинської області Андрія Параки, щоб той організував прокурорську перевірку законності внесення до Регіональної програми котлів «Волинь-Кальвіс». На його думку, треба було спочатку провести тендер, а тоді, за його результатами, віддавати перевагу тому чи іншому виробнику.

Натомість у програму вже вписали котли підприємства «Волинь-Кальвіс». Вітів вважає, що «це носить ознаки корупції». Крім того, він заявив, що це не найефективніші котли, які можна використати для реалізації програми.

Натомість більшість депутатів не підтримали пропозицію Анатолія Вітів звернутися до прокурора.

Депутат обласної ради Богдан Дівнич (ВО «Батьківщина») не розуміє, чому депутати не підтримали пропозицію. Він закликав своїх колег не боятися перевірок можливих корупційних схем.

«Це ганьбить нашу обласну раду», – заявив Дівнич.

Нагадаємо, на попередньому пленарному засіданні депутати прийняли Регіональну програму для модернізації теплоенергетики Волині, у якій пропонується закупити твердопаливні котли «Волинь-кальвіс».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а потім книжки за 16 млн писати почнуть, мЕмУаРи...
Відповісти
Останні новини
Волинські депутати не хочуть прокурорських перевірок
04 травень, 2012, 11:49