Волинський боєць повернувся на передову з апаратом Ілізарова на нозі

Волинський боєць повернувся на передову з апаратом Ілізарова на нозі
Військовий Дмитро Бабкін розповів у мережі Facebook про свого побратима з Волині, який пораненим повернувся назад на передову.

Позивний волинянина - "Хорват", він - боєць батальйону Донбас, - повідомляють Волинські новини.

«У зв'язку з тим, що мій рідний батальйон «Донбас», у якому я мав честь служити з дня його основи і до отриманого мною поранення в травні, постійно несе непоправні втрати - гинуть бійці і командири у боях за цілісність і незалежність нашої Батьківщини, подумалося мені раптом, що країна повинна знати своїх Героїв за життя, а не тільки після їх героїчної загибелі!

Хочу розповісти про «Хорвата», такий у нього позивний. Мій брат, справжній, бойовий, не хочеться називати його побратимом, тому що він таки вже брат, хоча я і старший за нього на ціле життя.

Прекрасний хлопець з, цілком собі, українським ім'ям і прізвищем - з Волинської області. Справжній Воїн із загостреним почуттям справедливості і боргу перед Батьківщиною! Єдина дитина в сім'ї, єдиний годувальник, який мешкає з мамою і бабусею.

Пройшов Майдан від «а» до «я» в період «вогняного» протистояння! Він до останнього був упевнений, що між Сходом України і Заходом - непереборна ментальна прірва і нам ніколи не порозумітися. Це «останнє» кануло в Лету після того, як він пішов у бій за Україну у складі добровольчого батальйону «Донбас», пліч-о-пліч знами, з хлопцями з регіону - Донбас. І таких як він «западенців» з нами було багато, але це інші історії -зараз про нього, про Хорвата.

«Схід та Захід» опинився разом не лише у бою, але і, трохи пізніше, коли «опам'ятовувалися» в лікарні, лежачи на двох ліжках, що поруч стоять, після поранень, заподіяних нам сепаратистами, яких озброїли «брати» росіяни... Він і я - Захід та Схід)

Чому він Герой?

Тому що з переламаною лівою ногою (гомілка, спочатку простріляна кулею, а потім і відірвана гранатою з підстовбурного гранатомета, трималася винятково на м'яких тканинах) він міг тільки повзати, але не став залізати в першу машину, що забирала поранених, а проте чи буде друга машина, тоді не знав ще ніхто! Коли хлопці запитали його: «Хорват», ти чому не поїхав -він,тримаючи гранату в руці, відповів: «Я вибухну, але нездамся!»
Цей момент є на відео, записане на телефонодним з бійців.

Чому він Герой?
Тому що через два з половиною місяця стаціонарного лікування в госпіталі, вийшовши на кілька тижнів на амбулаторне лікування, він тут же, з апаратом Ілізарова на нозі, повернувся на передову! І не далі як учора підвозив хлопцям боєприпаси і забирав поранених з передової під Іловайськом!

Такий ось хлопець наш волинський «Хорват» з батальйону «Донбас»! Героям Слава!, - йдеться у повідомленні Дмитра Бабкіна.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Останні новини
Волинський боєць повернувся на передову з апаратом Ілізарова на нозі
29 серпень, 2014, 19:00