У сільській школі на Волині з'явиться комп'ютерний клас*

У сільській школі на Волині з'явиться комп'ютерний клас*
Ще два роки тому освітян зобов’язали навчати комп’ютерній грамоті дітей вже з початкових класів. Зокрема, для другокласників ввели обов’язковий предмет «Сходинки до інформатики».

Щоб виконати вимоги профільного міністерства, в селі Ружин Турійського району вчителю доводилося приносити на уроки власний ноутбук, - повідомили у прес-службі народного депутата України Сергія Мартиняка.

Щоправда, його не вистачало, аби попрацювати кожному другокласнику 15 хвилин, як того вимагає навчальна програма, каже директор НВК «ЗОШ І ступеня - ДНЗ» села Ружин Турійського району Тетяна Редькович.

Вона розповіла, що для вирішення цієї проблеми звернулися у фонд «Європейський вектор» Сергія Мартиняка і вже 28 серпня отримала хорошу новину про перемогу в конкурсі проектів. Тож у Ружині з’явилася можливість облаштувати спільними зусиллями повноцінний комп’ютерний клас.

Під нього планують переобладнати просторе приміщення бібліотеки. Його попередньо відремонтують, закуплять шкільні меблі, а також сучасну комп’ютерну техніку, повідомила координатор проекту.

За її словами, реалізація усього проекту обійдеться в 20 тисяч гривень: 3 тисячі збере сама громада, 5 – виділять із сільського бюджету, а левову частку – 12 тисяч гривень профінансує фонд Сергія Мартиняка.

На переконання парламентаря, підтримка таких ініціатив необхідна для того, щоб діти мали однакові можливості для старту та розвитку. Адже незалежно від того, чи це учні з малочисельного села, чи міста-мільйонника, вони мають одержати рівний доступ до якісної освіти.

Зважаючи на це, Волинський обласний фонд Сергія Мартиняка «Європейський вектор», підтримує ініціативні громади, котрі згуртовуються задля вирішення актуальних освітянських проектів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У сільській школі на Волині з'явиться комп'ютерний клас*
30 серпень, 2014, 09:38