На одне чисте село на Волині стане більше*

На одне чисте село на Волині стане більше*
Жителі Крухиничі Локачинського району прагнуть жити по-європейськи – у чистому та охайному селі.

Задля цього вони планують придбати більше 10 євроконтейнерів для сміття, - повідомили у прес-службі народного депутата Сергій Мартиняка.

Таку можливість селяни отримали завдяки Волинському обласному благодійному фонду Сергія Мартиняка «Європейський вектор» та програмі співфінансування, яка вже 2 роки активно підтримує кращі ініціативи сільських громад.

Аби втілити свій задум в життя, люди об’єдналися та підготували проект, який став переможцем конкурсу програми «Від самоорганізації до добробуту».

«Ми хочемо, щоб наші діти змалку звикали до порядку й росли в чистому селі, до якого захотіли б повернутися вже будучи дорослими. Для цього ми зібралися і написали проект, з яким звернулися у фонд Сергія Мартиняка. Щиро раді тому, що пройшли умови конкурсу і зможемо одержати 12 тисяч гривень на придбання євроконтейнерів», – розповіла координатор проекту Алла Константинова.

Так, з фінансовою підтримкою Фонду у Крухиничах вдасться встановити євроконтейнери вздовж усієї центральної вулиці. Тим часом, громада також, долучиться до реалізації цієї доброї справи.

Задля чистоти й порядку в селі, жителі Крухиничів зберуть 2 500 гривень, а з сільського бюджету на це витратять ще до 20 тисяч гривень. Адже головний принцип співпраці фонду Сергія Мартиняка з громадами – це активність самих людей і їх бажання змінити своє життя на краще. Саме тому умовами конкурсу передбачена дольова участь місцевих жителів.

Таким чином, завдяки перемозі в конкурсі та фінансовій підтримці сільська громада стане ближчою до Європи, зробивши свій населений пункт охайним і чистим.

Довідка

Більшість проектів, які надходять на конкурс у Фонд стосуються саме благоустрою населених пунктів. Переможці одержують гроші на спорудження дитячих майданчиків, встановлення гойдалок і лавок, озеленення вулиць і парків, освітлення населених пунктів, купівлю газонокосарок і мотокіс впорядкування кладовищ, облаштування братських могил, вирубуванн аварійних дерев.

Тим часом цьогоріч вдалося активізували громади, які досі не співпрацювали з «Європейським вектором». Зокрема, за пропозицією Сергія Мартиняка, їм провели навчальні семінари з написання проектів і дозволили подавати на конкурс відразу дві заявки.

Відтак, новачки отримали можливість із допомогою Фонду реалізувати ще більше хороших ініціатив та вирішити нагальні проблеми в своїх селах, містечках і містах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нешановні модератори! Село наиваєтся Крухиничі, а не КрухиничіВ. Прошу виправити.
Відповісти
А хто мусор вивозить ы куди? Проце більш-цікаво знати.
Відповісти