У Ковелі обіцяють земельні ділянки учасникам АТО, якщо дозволить Кабмін

У Ковелі обіцяють земельні ділянки учасникам АТО, якщо дозволить Кабмін
Ковельська міська рада готова надавати учасникам АТО земельні ділянки у місті, однак для цього треба дозвіл Кабміну на перегляд Генплану міста.

Про це повідомляють на сайті міської ради.

Ковельська міська рада своїм рішенням від 24.07.2014р. №58/2 «Про дозвіл на виготовлення детальних планів території» задекларувала місцеві гарантії для учасників АТО щодо отримання земельних ділянок в межах міста та визначила резервні території для цього

Проте, на шляху реалізації місцевої ініціативи виникають перепони, які неможливо вирішити на місцевому рівні, - кажуть у мерії.

Справа в тім, що для виконання вищезазначеного рішення Ковельської міської ради необхідне певне коригування Генерального плану міста Ковель.

Згідно статті 17 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», зміни до генерального плану населеного пункту можуть вноситися не частіше, ніж один раз на п’ять років.

Останні зміни до Генерального плану міста Ковеля внесли наприкінці 2013 року. Тобто наступні зміни до генерального плану міста згідно вимог чинного законодавства можна внести не раніше 2018-го року.

Отже, Ковельська міська рада не в змозі задовольнити заяви усіх бажаючих отримати земельну ділянку учасників АТО, не порушивши при цьому зазначену норму законодавства.

При цьому, даною статтею також передбачено, що у разі виникнення державної необхідності рішення щодо доцільності внесення змін до генерального плану населеного пункту приймається Кабінетом Міністрів України.

Тому депутати Ковельської міської ради просять Кабінет Міністрів України прийняти рішення про доцільність внесення змін до Генерального плану міста Ковель у 2014 році в зв’язку із виникненням державної необхідності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
треба давати землю в Донецьку! Хай відновлюють зруйноване...
Відповісти
давно пора зрівняти Донецьк і Луганськ з землею...
Відповісти
Боже, як я впізнаю рідну ковельську владу. Під благородну мету отримується дозвіл на розширення меж міста, дається для людського ока кілька ділянок тим, хто дійсно був у АТО і яким задекларовано право на їх отримання. А потім - починається суто ковельський дерибан, розпочатий ще Шевчуком-Кошаруком і доблесно продовжений Кіндером. Основна маса депутатів не помінялась, так що так воно і буде.
Відповісти