Волинські депутати провалили мовне питання

Волинські депутати провалили мовне питання
Депутати Волинської обласної ради вирішили не звертатися до Верховної Ради щодо недопустимості запровадження другої державної мови в Україні.

Про це стало відомо 4 травня під час сесії обласної ради.
За словами депутата Олександра Пирожика (ВО «Свобода»), на питанні мови не можна спекулювати. Він вважає, що треба висловити свою тверду позицію.

Сергій Слабенко («Наша Україна») зауважив, що підняття мовного питання - це «провокаційна річ, яка кидається перед виборами».

Думку про те, що українська мова в даний час знаходиться не в найкращому становищі, підтримали і представники Партії регіонів. Так, депутат Олег Батюк вважає, що подібні питання питання штучно створені з метою збурення українського суспільства. Але він проти самого тексту звернення, а саме проти слова «вимагаємо».

Регіонал Раїса Кучмук висунула пропозицію прибрати із тексту вислови «рускій мір», «табачнік» та «калєсніченко».
Голова ОДА Борис Клімчук заявив, що проблема не настільки велика, як її намагаються подати деякі політичні сили. Він вважає, що оскільки конституційно закріплено, що українська мова є єдиною державною, то цього достатньо.

«Можна шукати чорну кішку в чорній кімнаті де її нема. Це провокації горепатріотів, бо наближаються вибори. Так, такі проблеми є. Треба повертати державну українську на телебачення, але не треба змішувати коней і людей», - зазначив Клімчук.

Зрештою депутати вирішили поки не звертатися щодо мовного питання, а текст звернення відправити на доопрацювання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Західні регіони - останнє пристанище українців. Здасте Захід - Україні кінець. На часі розгорнути дискусію про федералізацію українських земель. Тільки так ще можна врятувати Україну.
Відповісти
Останні новини
Волинські депутати провалили мовне питання
04 травень, 2012, 17:20