Луцький виш святкував «День першокурсника». ФОТО

Луцький виш святкував «День першокурсника». ФОТО
«День першокурсника» у Луцькому національному технічному університеті відбувся у вівторок, 2 вересня.

Ректор Луцького національного технічного університету, доктор технічних наук Віктор Божидарнік звернувся до студентів, батьків, викладачів та гостей зі вступним привітальним словом.

«Щиро вітаю вас всіх з цим святом – посвятою у студенти. Сьогодні ми вітаємо і приймаємо в нашу сім’ю півтори тисячі першокурсників. Це хороше число, і ми раді, що їх набрали. Для вас відкривається хороша дорога в життя – використайте її, пройдіть її з гонором і з тим, щоб взяти все, що може дати наш університет», - звернувся до присутніх Віктор Божидарнік.

Опісля вступного слова ректора вишу кращі студенти університету – Ігор Микитин, студент 2-го курсу факультету екології та приладо-енергетичних систем і Анна Басиста, студентка 2-го курсу факультету бізнесу - підняли прапор під час виконання гімну України.

Депутат Луцької міської ради Григорій Пустовіт звернувся до присутніх з проханням оголосити хвилину мовчання, позаяк серед загиблих з Волині – батько студента ЛНТУ, військовослужбовець Сергій Шостак.

«Сьогодні наша країна переживає важкі часи: продовжується війна на Сході України, гинуть наші співвітчизники. Ця біда торкнулася і нашого вишу. Серед загиблих – батько нашого студента, військовослужбовець Сергій Шостак.

Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик привітав першокурсників та їхніх батьків, а також наголосив, що цей захід проводиться у нелегкі для країни часи, коли бійці на Сході захищають свою Батьківщину.

«Вітаю вас всіх з посвятою в студенти. В дуже нелегкі часи ми проводимо цей захід. Дуже багато молодих людей сьогодні на Сході України захищають нашу незалежність, віддають свої життя за Україну, за те, щоб ви мали можливість сьогодні вперше переступити поріг цієї вищої школи. Саме найцінніше, що є в цих молодих людей, вони поклали на алтар нашої Вітчизни. Вони роблять все для того, щоб ми мали з вами можливість жити, вчитися і працювати. Я хотів би, щоб ми завжди пам’ятали це і цінували ту пожерту, яку роблять наші солдати», - зазначив губернатор області.

Луцький міський голова Микола Романюк, який є випускником ЛНТУ, наголосив на тому, що спеціальності, які обрали студенти цього університету, дуже потрібні в Україні.

«Я також хочу щиро від душі привітати першокурсників з їхнім першим днем перебування в цьому навчальному закладі. Ті професії, ті спеціальності, які ви вибрали дуже потрібні Україні, а ви потрібні майбутньому України. Повірте, студентські роки пролетять дуже швидко. І як в тій пісні – «від сесії до сесії живуть студенти весело»… Але потім після цього наступає життя, в якому комусь прийдеться жалкувати, що він пропускав пари», - каже Микола Романюк.

Перший заступник голови облради Олександр Пирожик зауважив, що вперше святкування проходить під знаком смутку за тих героїв, які загинули за свою країну.

Митрополит Луцький та Волинський владика Михаїл з духовенством помолилися за студентів, за їхнє успішне навчання в ЛНТУ, освятив їх та побажав усіх благ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: свято, ЛНТУ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ганьба новій владі стояти на одній сцені з тим хто все життя розграбовував той самиу ЛНТУ, докотились до ручки вже що навіть зимою студенти не вчаться бо немає чим за опалення платити, а тут і влада нова прийшла а Божидарник_Регіонал як був так і лишився при владі разом із сином своїм_регіоналом та дочкою порозкрадали все що можна було і не можна було.
Відповісти
Якби Ви були Лучанином - Ви б так не писали.
Відповісти
а ти чого добився ?
Відповісти
Шановний, якби не цей "грабіжник", універу взагалі не було б. А в тому, що студенти не вчаться взимку не бачу нічого поганого: зараз так економлять всі, а ЛНТУ вже давно. Тому заспокойся
Відповісти
Народ! Перестаньте гадити своє місто і свою державу!!! Можу і життя тоді стане кращим!
Відповісти
нічого не написали про флешмоб наприкінці. А дарма, було дуже партіотично
Відповісти
а чого не пишуть усі коментарі ???
Відповісти
Останні новини
Рада звільнила Шеремету
02 вересень, 2014, 14:32
Луцький виш святкував «День першокурсника». ФОТО
02 вересень, 2014, 14:00