Для мам і немовлят – європейські умови на мільйон*

Для мам і немовлят – європейські умови на мільйон*
Післяпологові палати у Рожищенській районній лікарні не бачили капітального ремонту з часів відкриття медзакладу, а це більше 30 років. Вони ще радянського зразка, тож разюче контрастують із пологовими залами, які оновили бюджетним коштом у 2008 році.

Осучаснити палати для матусь та їх малюків, відтак подбати про їх комфортне перебування у лікарні, узявся народний депутат Сергій Мартиняк. «У своїй передвиборчій програмі я декларував, що працюватиму над осучасненням місцевої медицини, аби люди отримували якісні послуги в комфортних умовах. Так, як у Європі. А свої обіцянки, я виконую», - пояснив він.

- Після того як ми відремонтували індивідуальні пологові зали, вагітні вже не їдуть народжувати в Луцьк. Стараються і наші медики – запозичують кращі світові методики і підвищують кваліфікацію, – розповів головний лікар Рожищенської центральної районної лікарні Віктор Редзій. – Але після такого сучасного європейського обслуговування, мам із малюками доводилося переводити в палати зразка 1982 року. Оскільки нам вистачало коштів лише на їх косметичний ремонт. Нині ж завдяки народному депутату Сергію Мартиняку у відділенні кипить робота.

Там уже замінили старі вікна на енергозберігаючі, встановили нові двері, проклали потужнішу електропроводку, перештукатурили стіни, облаштували сучасні санвузли. Замість старого дерев’яного настилу – підлогу покрили спеціальним лікарняним лінолеумом. Адже пологове відділення має відповідати усім європейським стандартам, аби убезпечити мам і їхніх малят від потрапляння будь-яких інфекцій. Тому будівельники застосовують нові технології та використовують сучасні матеріали, які добре миються і дезінфікуються.

Водночас, палати коридорного типу перепланували в просторі одномісні з індивідуальними санітарними боксами. Наразі у відремонтованому відділенні встановлюють ванни у всіх післяпологових палатах. Таким чином, для породіль, 70 відсотків яких із сільської місцевості, вдасться створити сучасні комфортні умови, які не кожен має удома.

Тим часом, задля покращення медобслуговування новонароджених і їхніх матерів, будівельники модернізують не лише палати, а й реанімаційну, операційну, маніпуляційну, оглядову та лікарські кабінети. Завершують також євроремонт їдальні, коридору та холу. Загалом це понад 800 квадратних метрів.

Усі роботи фінансує Сергій Мартиняк. Щоб подарувати новонародженим і породіллям Рожищенського району відділення європейського рівня, нардеп витратить мільйон гривень. Такі капіталовкладення він називає інвестиціями в майбутнє, оскільки від того залежить здоров’я діток і породіль. Саме тому торік меценат уже спонсорував ремонтні роботи в акушерсько-гінекологічному відділенні. За його фінансової підтримки там модернізували операційну залу, де нині приймають пологи. На це витратили майже 80 тисяч гривень.

Тим часом головний лікар Рожищенської ЦРЛ сподівається на подальшу допомогу Сергія Мартиняка вже після перевиборів нардепа в новий склад парламенту. Зокрема, з надією на таку співпрацю вже виготовили проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт ще одного з відділень райлікарні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров'я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Для мам і немовлят – європейські умови на мільйон*
02 вересень, 2014, 15:23