Міжнародна факельна естафета дісталася Луцька. ФОТО

 Міжнародна факельна естафета дісталася Луцька. ФОТО
Міжнародна факельна естафета «Всесвітній біг заради гармонії», яка стартувала 20 лютого в Португалії, досягла кордону нашої країни в День Незалежності 24 серпня, тоді ж бігуни української команди продовжили її, стартувавши в Ужгороді на межі зі Словаччиною.

Сьогодні, 3 серпня, учасників дійства зустрічали учні Луцької загальноосвітньої школи №2.

Капітан європейської команди розповів школярам про історію всесвітньої естафети, яка проводиться вже 27 років і охопила 100 країн світу, - йдеться на офіційному сайті Луцької міської ради.

На урочистій лінійці зі словами вітань до учасників естафети звернулися голова комітету по фізичній культурі та спорту міської ради Юрій Волинець та начальник управління освіти міської ради Олег Гребенюк.

Від імені членів міжнародної факельної естафети зі словами вдячності виступив капітан міжнародної команди Діпавадхан Реннер (Австрія) і вручив членам оргкомітету подяки за особливий внесок у розвиток «Всесвітнього бігу заради гармонії».

Юрій Волинець передав вітання учасникам міжнародної факельної естафети від Луцького міського голови Миколи Романюка і вручив капітану команди сувеніри на згадку про наше місто.

Висловив вдячність за організацію такого заходу й директор навчального закладу Василь Грищук, а діти подарували учасникам букети квітів.

Як продовження кращі спортсмени школи приєдналися до учасників, подолавши з ними невеликий відрізок дистанції, загальна довжина якої сягає 24 000 км, охопить 43 країни Європи і фінішує 7 жовтня в столиці Сербії – Белграді. Тим самим підтримали мету поширення ідей толерантності, дружби і гармонійного співіснування народів усього світу. Також право пронести факел мали можливість члени оргкомітету.

Пізніше європейська команда продовжила естафету вулицями Львівська та Полонківська нашого міста до села Радомишль Луцького району й межі з селом Пашева Демидівського району, де її зустрічатимуть спортсмени Рівненської області.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.