Волинським бійцям відправили 20 тонн допомоги. ФОТО

Волинським бійцям відправили 20 тонн допомоги. ФОТО
В середу 3 вересня громадські активісти, волонтери та лучани-добровольці розфасували та відправили на Схід допомогу для волинських бійців.

Продукти, речі та кошти громадські активісти зібрали у супермаркетах Луцька, де "Автомайдан України" проводить акцію "Підтримай армію України" – волонтери збирають кошти, продукти, які за першої нагоди відправляються солдатам на передову.

Організатором заходу став протоієрей Олександр Климук , настоятель Свято-Покровського храму села Куликовичі. Допомогу збирали в селах Маневицького району, а також - жителі сіл Луцького та Ківерцівського району, підприємці та прості небайдужі волиняни, - повідомляє прес-служба Автомайдану України.

Жителі цих сіл пожертвували 25 000 гривень, на частину з яких закупили медикаменти, та 20 тонн продукції. Решта суми використали на закупівлю паливних карток для волонтерів Автомайдану, які повезуть зібрану допомогу бійцям.

Також ГО «Автомайдан України», Волинський комітет гуманітарного забезпечення війська та ВОГО «Фундація розвитку громад» організували збір речей і продуктів на території Жидичинської сільської ради (Жидичин, Кульчин та Липляни).

Частину з них уже доставили на базу батальйону територіальної оборони України «Айдар» в місті Щастя Луганської області.

Територіальна громада зібрала близько 10 000 гривень (5000 гривень допомоги виділила церковна громада УПЦ КП село Жидичин, 4830 гривень зібрали небайдужі селяни).

На ці кошти закупили військові берці, туристичні килимки та інші.

Оскільки державна система забезпечення армії продуктами, ліками, одягом, іншими необхідними речами, працює вкрай погано, то допомога волинян є дуже суттєвою та потрібною.

Громадські активісти висловлюють вдячність усім небайдужим волинянам, які відгукнулися на заклик про допомогу армії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Останні новини
Волинським бійцям відправили 20 тонн допомоги. ФОТО
04 вересень, 2014, 10:57