На Волині спіймали афериста

На Волині спіймали афериста
Жертвами афериста стали четверо мешканців Нововолинська, які відгукнулися на оголошення в місцевій газеті про видачу термінових кредитів.

До правоохоронців нововолинського міського відділу міліції із заявами звернулися громадяни про те, що їх ошукали, - повідомляє прес-служба міліції.

Всі потерпілі хотіли отримати грошову позику. Зацікавившись оголошенням в газеті про видачу кредитів, потерпілі телефонували за вказаним номером.

Чоловік, який начебто гарантував видачу кредитних коштів, просив займача внести обов’язковий грошовий платіж від 250 до 500 гривень на номер його картки.

Довірливі громадяни перераховували вказані суми, але довгоочікуваного кредиту так і не отримували, натомість спритник знімав отримані гроші із картки через банкомат.

Так протягом одного дня чоловікові вдалося ошукати четверо жителів міста на загальну суму близько півтори тисячі гривень.

За гарячими слідами оперативники Нововолинського МВ УМВС України у Волинській області затримали зловмисника. Слідчим відділом було відкрито кримінальне провадження, передбачене ч. 1. ст. 190 та ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Матеріали справи були скеровано до суду.

Суд розглянув деталі справи і при оголошенні вироку врахував щире розкаяння чоловіка у вчиненому і той факт, що підсудний має на утриманні малолітню дитину та раніше не притягувався до кримінальної відповідальності.

В судовому засіданні обвинувачений заявив клопотання про звільнення його від покарання, застосувавши щодо нього Закон України «Про амністію у 2014 році».

Тож Нововолинський міський суд Волинської області, розглянувши справу, визнав підсудного винним та призначив покарання - два роки позбавлення волі.

Однак на підставі п. (в) ст. 1 Закону України «Про амністію у 2014 році»присудив звільнити засудженого від відбування покарання. Разом із тим спритник заплатить потерпілим 1220 гривень матеріальної та 4 тисячі моральної шкоди.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині спіймали афериста
06 вересень, 2014, 11:04