У Луцьку відгуляли шкільне «Євробачення»

У Луцьку відгуляли шкільне «Євробачення»
У Луцьку 5 травня відсвяткували День Європи – найбільш задіяними виявились луцькі школярі.

Розпочали відзначали свято з проведення «Європейської олімпіади». У залі засідань Луцької міської ради змагались учні з Луцька та польські діти – школярі із Любліна, Замостя і Жешува.

Школярі англійською мовою виконували завдання кількох рівнів складності на тематику історії та сучасності Європейського Союзу, функціонування інституцій ЄС, діяльності відомих європейських політичних та громадських лідерів. Завдання торкались географії, символіки, столиць і міст країн ЄС.

По тому на лінію випустили «європейський» тролейбус, прикрашений символікою Луцька та ЄС.

Опісля при вході до головного парку Луцька стартувало головне дійство – фестиваль шкільної творчості із гучною назвою «Євробачення».

Учні практично з усіх шкіл Луцька презентували культуру країн Європейського Союзу піснями, танцями, літературними композиціями. Усі учасники дійства вбралися у національний одяг країни, яку представляли.

Крім цього, неподалік сцени здібні до малювання школярі розмальовували одну із алей парку кольоровою крейдою – зображали і Луцький замок, і символіку ЄС, не забули і про футбольний чемпіонат «Євро-2012».

Не оминула молодь і боді-арту – кілька юних художників розмальовували сміливцям переважно руки й обличчя.

Впродовж усього дійства волонтери роздавали довідкову інформацію про країни Європи, про ЄС.

А кілька волинських вузів запрошували до себе потенційних абітурієнтів.

Під час «Євробачення» нагороджували й переможців та учасників «Європейської олімпіади» – усі школярі-інтелектуали отримали грамоти, підписані луцьким мером Миколою Романюком та навушники, а переможці отримали дещо цінніші призи. Так, за третє місце Владислав Білець отримав флешку на 32 Гб, за друге місце Мачей Момот здобув DVD-програвач, а володарю першого місця, Андрію Савчуку із 25-ї школи, подарували електронну книгу.

Завершився захід флешмобом – учасники «Євробачення» вибудували зі своїх тіл абревіатуру EU, що означає Європейський Союз, та випустили у небо кульки.

До слова, як розповів журналістам Юзеф Гузаш, представник президента Любліна, польській делегації дуже сподобався Луцьк.

«Ми дуже здивовані і вражені Луцьком. Я тривалий час не був у Луцьку і помітив, що Луцьк став кольоровішим», – сказав поляк.

Довідка

Організатори святкування Дня Європи – управління міжнародного співробітництва та туризму і управління освіти Луцької міської ради. Фінансова підтримка: мінеральна вода «Червона Калина», ПП «Тріада», «Епіцентр К». Генеральний спонсор – ПАТ «Житомирський маслозавод» (ТМ «Рудь»).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
чому про спонсорів пишуть маленькими буквами в кінці???? Та якби не вони, то не було б ніякої Олімпіади і ніякого свята! місто повинно знати про бізнес,який підтримує такі заходи. Всі подарунки для учасників Олімпіади: 34 навушників, двд і електронну книгу надала ТМ мінеральна вода "Червона калина"! мені здається, що це немало. Чому не можна про це всім розказати????
Відповісти
а чому не можна тихенько собі меценатствувати і не піаритися через такі заходи? це взагалі неетично з високих трибун казати, хто яку підтримки дав.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку відгуляли шкільне «Євробачення»
06 травень, 2012, 14:20