Волиняни принесли у міліцію 27 пістолетів і револьверів

Волиняни принесли у міліцію 27 пістолетів і револьверів
У рамках проведення місячника добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів і спеціальних засобів до органів внутрішніх справ Волині було здано 153 одиниці вогнепальної зброї.

Про це повідомляють у СЗГ УМВС України у Волинській області.

Із них 2 – зброя армійських зразків, 17 – нарізна мисливська та спортивна, 127 – мисливська гладкоствольна, 3 – холодна зброя, 2 – саморобна зброя, 2 – інша зброя.

Окрім того, здано 27 газових пістолетів і револьверів, 7 пристроїв для відстрілу патронів, споряджених метальними снарядами несмертельної дії, 324 різних боєприпасів до вогнепальної зброї.

До органів внутрішніх справ також постійно здають зброю та боєприпаси часів німецько-радянської війни, які знаходять під час проведення земельних робіт, на будівництві тощо.

«Під час проведення місячника органами внутрішніх справ розглядаються питання щодо реєстрації зданих мисливської зброї та спеціальних засобів, які, згідно з чинним законодавством, можуть перебувати у власності громадян, тобто їх особистому користуванні, – розповів Начальник відділу профілактики правопорушень УМВС України у Волинській області полковник міліції Олександр Мєдвєдєв. – При цьому зброя та спецзасоби перевіряються за обліками органів внутрішніх справ (як викрадені, втрачені, за кулегільзотекою на причетність до злочинів), а громадяни оформляють відповідні документи, які дають право на користування зброєю».

Таким чином від загальної кількості добровільно зданої зброї та спеціальних засобів в особисте користування громадян зареєстровано 11 одиниць мисливської гладкоствольної зброї. Вирішується питання ще щодо 8 одиниць зброї та спеціальних засобів.

Водночас 48 одиниць добровільно зданої зброї передано на склад озброєння УМВС в області для знищення.

Олександр Мєдвєдєв наголосив, що основною метою місячника було визначено доведення до свідомості громадян норм чинного законодавства щодо звільнення їх від кримінальної відповідальності при добровільній здачі зброї та вибухових матеріалів і надання можливості позбутися фактично «непотрібних» предметів і матеріалів, які вони незаконно зберігають і переховують.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: зброя
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волиняни принесли у міліцію 27 пістолетів і револьверів
07 травень, 2012, 11:25