На Шацьких озерах – останні приготування до сезону відпочинку

На Шацьких озерах – останні приготування до сезону відпочинку
На Волині закінчується підготовка до прийому людей на літній відпочинок: цього року на Світязі й Пісочному очікують більше 10 тисяч відпочивальників.

Про це йдеться у сюжеті Волинської ОДТРК.

«Проведено світло, зроблено колонки. Люди можуть приїхати, поставити намет. Постійно є чергові, які контролюють ситуацію, щоб не було там якихось дебоширів і п’янок. Встановлення намету – близько 10 гривень, і за автомобіль – 15 гривень за добу», – розповідає директор Шацького національного природного парку Петро Юрчук.

Загалом парк заробляє на відпочивальниках 300 тисяч гривень за сезон. 200 тисяч з них ідуть на прибирання сміття і нечистот.

Туристи у приватному секторі, в’їжджаючи, змушені платити за день відпочинку 2 гривні і 20 гривень за автомобіль. Тим, у кого путівка, – в’їзд закладений у вартість.

«Ці кошти, які ми збираємо на екологічному посту, йдуть на відновлення природніх екосистем на даній території. Це і на збір і утилізацію того самого сміття, це і на наукові дослідження, і на інші проблеми, які пов’язані із Шацьким національним парком. Якщо нам дає 4,5 мільйона держава на утримання установи, то 30%, або мільйон двісті-мільйон чотириста гривень, ми заробляємо самі», - каже Петро Юрчук.

На відпочинок у районі – велика надія. Що більше сонячних днів, то більше надходжень до місцевої скарбниці. До того ж, це додаткові робочі місця і сплата податків. Для маленького поліського району це доволі значні суми.

«У минулому році від цієї галузі, від суб’єктів підприємницької діяльності отримано понад мільйон гривень доходів різного виду, які напряму йдуть від рекреації, не враховуючи торгівлю – те, що супутнє. Тому можна казати, що це сьогодні одна з провідних галузей, яку ми розвиваємо», – зазначив заступник голови Шацької райдержадміністрації Віктор Плейтух.

Цього року в розвиток інфраструктури до відпочинкового сезону в районі освоєно понад 30 мільйонів гривень. 240 тисяч пішло на реконструкцію полігону твердих побутових відходів, розрахованого на 5 років. 190 тисяч надав місцевий бюджет і 50 тисяч – обласний. Передбачені кошти і на розширення очисних споруд.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Можна поцикавитися де знаходиться палоточне мыстечко ?????
Відповісти
Наметове містечко працюватиме у двох місцях. Одне, точно знаю, на Пісочному. Формуватиметься з відпочивальників. Намети ставитиме не парк, а самі відпочивальники. Саме вони й створюватимуть наметове містечко. Просто у спеціально визначених місцях. Якщо ви приїдете з наметом, то доповните містечко.
Відповісти
Останні новини
На Шацьких озерах – останні приготування до сезону відпочинку
07 травень, 2012, 14:06