Абітурієнтів обшуковуватимуть металодетектором

Абітурієнтів обшуковуватимуть металодетектором
Більше 20% пунктів проведення незалежного тестування вже обладнані системами відео спостереження.

Про це заявила директор Українського центру оцінювання якості знань Ірина Зайцева, повідомляє ТСН.

За її словами, багато пунктів буде обладнано рамками металошукача, і прохід через таку рамку буде обов´язковим - за умови присутності співробітника правоохоронних органів. При цьому вона зазначила, що спочатку випускникам запропонують самостійно здати мобільні телефони та інші пристрої, заборонені на тестуванні. У разі їх виявлення, такі пристрої будуть вилучені. Якщо ж їх знайдуть уже в процесі ЗНО, то випускник буде видалений з приміщення, а робота анульована.

Також вона підкреслила, що вже більше 20% пунктів тестування обладнані системами відеоспостереження, або ж з адміністрацією пунктів є домовленості про обладнання засобами контролю, зокрема металорамками і металодетекторами. Крім того, за словами Зайцевої, діятимуть декілька мобільних груп з необхідним обладнанням. Такі нововведення будуть задіяні у всіх регіонах України, але, звісно, найбільше таких пристроїв буде встановлено у Києві.

Нагадаємо, у зв'язку з проведенням в Україні Чемпіонату Європи 2012 року з футболу, перенесено терміни проходження ЗНО. Незалежне тестування розпочнеться вже 15 травня з хімії і закінчиться 7 червня тестом з біології.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Абітурієнтів обшуковуватимуть металодетектором
07 травень, 2012, 15:06