Почали діяти нові санкції проти РФ

Почали діяти нові санкції проти РФ
В офіційному журналі Євросоюзу опубліковані нові санкції стосовно Росії. Таким чином, вони вступили в силу.

Про це пише "Дзеркало тижня".

Нові обмежувальні заходи вводяться проти трьох нафтогазових компаній РФ - "Роснєфті", "Транснєфті" і "Газпром нєфті".

Також санкції введені відносно оборонних компаній, що виробляють товари подвійного призначення - "Об'єднана авіабудівна корпорація" (ОАК), "Уралвагонзавод", "Оборонпром", концерн "Калашніков", електронно-оптична компанія "Сіріус", "Станкоинструмент", Тульський збройовий завод, НВО "Базальт", "Химкомпозит", НВО "Високоточні комплекси".

Інвесторам з ЄС - як приватним особам, так і компаніям буде заборонено видавати їм кредити терміном понад 30 днів, купувати і торгувати їх новими облігаціями, акціями і подібними фінінструментів терміном обігу більше 30 днів.

В оновлений "чорний список" ЄС включено 24 людини. Серед них "прем'єр" терористичної організації "ДНР" Олександр Захарченко, бойовики "ДНР" і "ЛНР" Володимир Кононов, Мирослав Руденко, Геннадій Циплаков, Андрій Пінчук, Олег Береза, Андрій Родкін, Олександр Караман.

Також там фігурують генеральний директор корпорації "Ростех" Сергій Чемезов, лідер ЛДПР і депутат Держдуми РФ Володимир Жириновський, а також віце-спікери нижньої палати російського парламенту Володимир Васильєв, Іван Мельников, Ігор Лебедєв, Микола Левич.

Всім їм заборонений в'їзд в країни Євросоюзу, а їхні активи, у разі виявлення таких в європейських банках, підлягають заморожуванню.

Очікується, що в п'ятницю США оголосять про нові санкції проти Росії слідом за ЄС. Американські власті мають намір поширити заходи з обмеження доступу великим російським банкам на Ощадбанк, а також посилити обмеження проти ВТБ, Газпромбанку, Банку Москви, ВЕБа і Россельхозбанка, заборонивши фізичним особам і компаніям США проводити операції з їх новими облігаціями терміном обігу більше 30 днів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мабуть ці санкції більше вдарять по економіці України ніж російській
Відповісти
Останні новини
Почали діяти нові санкції проти РФ
12 вересень, 2014, 10:15