УПЦ МП - неофіційна назва,- священики

УПЦ МП - неофіційна назва,- священики
Священики Волині розповіли, що назва "УПЦ МП" не є офіційною назвою їхньої церкви.

На цьому наголосили речник Волинської єпархії УПЦ протоієрей Валентин Марчук та благочинний Луцької міської округи протоієрей Володимир Літвенчук, - повідомляє Волинська правда.

Насправді ж ця Церква зареєстрована в Україні під назвою "Українська православна церква" і нічого спільного з Московським патріархатом не має.

За словами духівників, з жовтня 1990 року УПЦ є канонічно самостійною і незалежною у своєму управлінні.

"Відповідний томос був тоді даний ще покійним вже святішим патріархом Московським і всієї Руси Олексієм ІІ. З того часу Московська патріархія не має ніяких претензій на будь-яке майно Української православної церкви", - сказав протоієрей Володимир Літвенчук.

Відтак, УПЦ не варто ототожнювати з РПЦ. Вона має автономію і майже автокефалію.

Священики зазначили, що назва "УПЦ МП" виникла у 1992 році, коли окремі мас-медіа та політики намагалися відрізнити УПЦ від УПЦ КП.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 22
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якби не мала нічого спільного, то за Кирила не молились би, тому в народі цю "Українську православну церкву" і називають просто - московська церква.
Відповісти
Запитати б Його преподобіє отця Ввалентина нащо Вони згадують на службах ;ГОСПОДИНА КИРИЛА;?!?
Відповісти
Дуже багато вірян (майже всі!!!), які ходять до храмів УПЦ проти того, щоб під час літургій згадували Кирила. Це правда шанований мною Валентине. Щоб пересвідчитись у цьому - поговоріть з прихожанами. У нас є слава Богу обраний патріарх Онуфрій.
Відповісти
Ви не праві і по собі не судіть.
Відповісти
Іуда теж віхрестився і що йому це дало?
Відповісти
Гудняєвська не зрозуміла для багатьох священників мова богослужінь, анафема Мазепі, та священникам КП, і ви - не московська церква? А Почаївська Лавра, де "чернеча братія" знала про путінське вторгнення ще у березні? Саме вони тоді казали, що Україна не встоїть перед кремлівськими головорізами, і що треба змиритися... П*ята колона ви, панове, кремлівський почт полковника ФСБ Гундяєва, якого називаєте Кірілом.
Відповісти
Якщо російським попам відшибло пам"ять,то можу нагадати слова їхнього Ніфонта,сказані під час візиту Кіріла на Волинь:"Сьогодні на нас зійшла благодать-до НАС приїхав НАШ ПАТРІАРХ".Про яку автокефалію вони плетуть,якщо їхні ієрархи є членами синоду РПЦ.ЯК почали з брехні у 1992році,так і брешуть по цей день.
Відповісти
ти не шершень ти трутень... а ну знайди в даному листі свого колишнього митрополита Київського, а тепер партиарха
Преподобный Лаврентий Черниговский о последних временах (1868-1950)
Відповісти
від моковських кагебістів вам не відмазатися. Переходьте в КП або об'єднуйтеся, то люди пробачать
Відповісти
люди то пробачать... а Бог? за роздерту церкву? переглянь фільм 3-х серійний "Анатомія Розколу"!
Відповісти
А хто цей фільм зняв?Випадково не Росія?
Відповісти
дана пресконференція висвітлена не правильно пропоную її перепрочитати або перепродивитись на сторінці Православіє в Україні- ПРЕСС-КОНФЕРЕНЦІЯ: Про свідоме напруження міжконфесійної ситуації на Волині — пряма мова (ВІДЕО)
Відповісти
Не осуджуйте духовенство, не ви його ставили і вибирали. Це не партія якась де миряни можуть робити вибір, наша Церква існує споконвіку. А КП і так всі знають хто.Зазвичай так осуджують люди які і до церкви не мають відношення.Православні люди ненависть не розпалюють.
Відповісти
В КП появились спільники одного з ними духу- "Femen".
Відповісти
церква - це опіум для народу.
Бог не в церкві і йому матеріальні подання не потрібні.
хто вірує - той молиться і живе праведно.
більшість - просто лицеміри.
тому не є різниця, в якій церкві тобі промиють мозок.
Відповісти
У рішенні Європейського суду з прав людини "Свято-Михайлівська парафія проти України" УПЦ названа Московським патріархатом. А рішення ЄСПЛ є джерелами права в Україні і є обов'язковими до виконання. Тому навіть формально маємо право називати УПЦ Московським патріархатом.
Відповісти
Європейський суд- УПЦ МП- при чому тут віра і любов. Бог навчає прощення, а самосвяти є розкольники, нехай собі створюють любі політичні партії під іменем КП, до християнства це не має ніякого відношення.
Відповісти
Москальські брехуни! Відкрийте офіційний сайт РПЦ і прочитайте, що УПЦ її складова частина. Онуфрій - перший член Синоду РПЦ!!
Відповісти
Так Православні всі між собою брати і сестри, тому що Господь створив одну єдину церкву.Нечисть не спить тому наша Єдина Апостольська Церква завжди терпить гоніння.Зараз той час коли багато глухих і сліпих.
Відповісти
упц мп була споконвіку украінською саме вона стояла колись посеред січі саме в ній хрещені наші батьки а упц кп створена політиками і до вселенського православя неналежить.
Відповісти
Як задати питання
Відповісти
Томос може теперішній патріарх відмінити і автокефальною вона не є адже ні в Константинопольському ні в російському диптихах нема.Томос не надав автокефалії це повний абсурд
Відповісти
Останні новини
УПЦ МП - неофіційна назва,- священики
12 вересень, 2014, 10:50