Агресію Путіна зупинить зброя «Джевелін»

Агресію Путіна зупинить зброя «Джевелін»
Президент Петро Порошенко домовився про купівлю високоточної зброї з кількома країнами.

Про це стало відомо ще після саміту НАТО в Уельсі, - повідомляє ТСН.

До слова, на початку минулого тижня з Європи пролунали офіційні спростування таких домовленостей. Проте готовність продавати Україні високоточну зброю висловила Польща і дала зрозуміти, що Україна може на неї розраховувати. Про це зазначив польський міністр оборони Томаш Сємоняк. Однак, що саме можемо отримати, залишається справжньою військовою таємницею.

ТСН.Тиждень провів власне розслідування, опитавши військових експертів. Виявилося, що це може бути "Джевелін" - унікальний протитанковий ракетний комплекс нового покоління, що здатен перетворити техніку, якою сьогодні воює та ж Росія, на брухт за лічені секунди.

"Джевелін" – надсучасна, надлегка, компактна та високоточна система завдовжки менше 1,2 метра та завважки 22,5 кг. Швидкість ракети - понад тисячу кілометрів за годину, а дальність ураження - понад 2 км. Для стрільби варто лише вказати ракеті, у що треба попасти, та натиснути "пуск". Зафіксувавши об'єкт, снаряд вестиме його, поки не знищить.

Ціна комплексу - близько 200 тисяч доларів, але, зважаючи на його результативність, це - копійки. Один постріл ущент знищує танк ціною понад мільйон доларів, не менш дорогий ґвинтокрил, БТР або броньований дзот. На сьогодні від "Джевелін" немає жодного захисту. Ця зброя вже показала себе в Іраку: у битві, де з одного боку було 19 сучасних танків, а з іншого - один "Джевелін", переміг "Джевелін", знищивши всі 19 машин.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну якось так.
Відповісти
нашим комбатантам... Хай тішаться.
Відповісти
Цікаво за скільки перепродадуть ополченцям наші славні гейнерали
Відповісти