Махінації із землею обернулися криміналом

Махінації із землею обернулися криміналом
Щодо посадових осіб однієї із сільських рад Ратнівського району, які незаконно виділили громадянам чотири земельні ділянки, порушили кримінальну справу.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області.

Справу завели за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч. 2 ст. 366 КК України – зловживання владою або службовим становищем, службове підроблення, що спричинили тяжкі наслідки.

Як розповів заступник прокурора області Анатолій Хомич, під час проведення прокурорської перевірки додержання вимог Земельного кодексу України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» виявлено факти зловживань службовим становищем посадовців, які діяли як всупереч інтересам державної служби, так і всупереч інтересам сільської громади.

При цьому згадані особи завдали громаді збитків на суму 444 019 гривень.

Сільські чиновники є відповідальними за внесення правдивих даних до містобудівної документації, зазначають у прокуратурі. Тому вони знали про те, що фрагмент генерального плану їхнього рідного села з внесеними змінами та пропозиції до цього важливого документа не пройшли експертизи і не розглянуті відповідною комісією та сесією цієї сільської ради.

Усе ж посадовці, зловживаючи владою й довір’ям односельців, чотири земельні ділянки загальною площею 0,5813 гектара виділили для індивідуального житлового будівництва «потрібним» громадянам ще й внесли до офіційних документів завідомо неправдиві відомості про їх розгляд та затвердження на відповідних сесіях цього сільського органу місцевого самоврядування.

За сфальсифікованими документами ці «ощасливлені» громадяни отримали державні акти на право приватної власності на землю, а місцева громада – понад чотириста тисяч гривень збитків.

У справі триває досудове слідство.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Махінації із землею обернулися криміналом
08 травень, 2012, 09:17