Переселенці відмовились їхати на Волинь

Переселенці відмовились їхати на Волинь
У Києві переселенці із зони АТО відмовилися переїжджати із заводського ангару у Волинську область, де їм готові надати 40 місць.

Про це пише Корреспондент за повідомленням прес-служби столичного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Зараз у приміщеннях на Видубичах проживає 185 осіб, а до цього їх було 240. Рятувальники повідомили, що щодня сповіщають їх про вільні місця для проживання в інших регіонах. Зараз регіональний штаб продовжує шукати приміщення для переселення жителів ангара.

Водночас люди, які залишили зону АТО, висунули умови про бажане місце проживання: в пріоритеті поселення в містах, наявність зручностей у будинку і обов'язкова можливість працевлаштування.

Також переселенці хочуть, щоб їхні сім'ї розмістили групами, а не окремо. Крім того, власник ангарських приміщень (церква "Еммануїл") повідомляв про можливість орендувати будинки з достатньою площею для людей.

Самі переселенці заперечують, що вони отримували від представників влади конкретні пропозиції про житло.

"Мені з сім'єю пропонували переїхати на захід України, але сказали, що можливо, якщо знайдуть місце, і швидше за все, в селі. Не відкидали і підселення, - розповіла переселенка з Алчевська Ліна Соколова, яка живе в ангарі. - У мене дитячий будинок сімейного типу, і я з дітьми не ризикнула їхати невідомо куди".

За словами жінки, іншим переселенцям не пропонували місця для переїзду. Деякі з мешканців ангара повернулися додому, в "гарячі точки", або спільно знімають житло. Водночас власник заводського ангара платить за світло і воду в приміщеннях за промисловими цінами, оскільки йому не пішли на поступки з тарифами.

"Ми продовжуємо шукати житло, вже мерзнемо ночами, - повідомила Соколова. - Це замкнуте коло".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
до нас вже черга з переселенців! Облом...
Відповісти