Люди Януковича, терористи та беркутівці потрапляють під люстрацію

Люди Януковича, терористи та беркутівці потрапляють під люстрацію
Під закон про люстрацію потрапляють люди Януковича, силовики, які керували територіальними органами МВС і СБУ під час Майдану.

Про це пише ZN,UA.

Водночас, закон не поширюватиметься на виборні посади, такі як депутати, уповноважений з прав людини, конституційні судді. Люстрації також не підлягає президент України (хоча на Януковича цей закон поширюється).

Згідно з документом, оскільки влада за останній час повністю дискредитувала себе, наступним кроком чинної влади має стати її очищення.

Закон передбачає запровадження в Україні обов'язковості проходження процедури перевірки при призначенні/обранні на посади в органах державної влади, а також осіб, які вже займають ці посади.

На думку авторів, цей закон дозволить сформувати апарат управління з осіб, які не скомпрометували себе співучастю у злочинах попередньої політичної системи, а також очистити апарат управління від осіб, причетних до злочинів попередньої влади, в тому числі і влади, яка панувала до проголошення незалежності України.

"Для досягнення вказаної мети законопроектом запроваджується проведення відповідної процедури перевірки при вирішенні питання про можливість призначення особи як суб'єкта перевірки, на посаду в органах влади, а також організація процедури перевірки осіб, які є суб'єктами перевірки на відповідність певним критеріями, з метою вирішення питання про можливість їх подальшого перебування на відповідній посаді", - йдеться в документі.

Організація за проведення перевірки суб'єктів перевірки, які вже займають виборну посаду або претендують на її заняття, покладається на Центральну виборчу комісію як орган перевірки у відповідності з цим Законом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Під люстрацію попадає в т.ч. Терещук, бувший начальник Управління УМВС у Волинській області... так як написав рапорт про звільнення лише 25.02.2014 року.
Тепер він начальник міліції м. Києва... От побачимо, як виконається люстрація!
Відповісти
толерентни и виважени люди завжди затребувавни по професионала приизджають додому и просять на роботу а неуку и хаму потрибно пригати на майдани щоб його помитили але из часом приходить розуминня що пригання не основне и не найкориснише заняття в цьому житти и таке вминня мае кожен в тому мчмсли и примати а ничого иншого ци люди робити не вмиють тому краще переживайте зесебеь
Відповісти
Останні новини
Люди Януковича, терористи та беркутівці потрапляють під люстрацію
17 вересень, 2014, 11:39