Відновити Донбас зможуть за кошти олігархів, Заходу і держбюджету

Відновити Донбас зможуть за кошти олігархів, Заходу і держбюджету
В Україні буде створено Спеціальний фонд з відновлення окремих районів Донбасу.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, відкриваючи засідання Кабміну в середу, 17 вересня, - пише Дзеркало тижня.

За його словами, наповнюватися такий спецфонд буде з трьох джерел фінансування - коштів українського бізнесу, донорської допомоги інших країн, а також з держбюджету, але тільки в разі, якщо Україна повністю відновить контроль над зазначеними окремими територіями. Тобто «забирати гроші у інших областей і віддавати їх на відбудову Донбасу уряд не буде», - пообіцяв Яценюк.

«Ми можемо з державного бюджету давати туди кошти, якщо ми відновимо повністю контроль над усією територією, підприємства почнуть працювати і платити податки у центральний бюджет. А забирати гроші у Львова, Полтави, Києва, Житомира, у пенсіонерів України... і відправляти їх на відновлення територій, які ми не контролюємо, ми не будемо«, - підкреслив прем'єр.

Яценюк відзначив, що дав доручення Міністерству фінансів підготувати відповідний проект закону про створення такого спецфонду.

Нагадаємо, 16 вересня Рада прийняла закон про особливий статус для Донбасу. Законом, зокрема, передбачається щорічна бюджетна підтримка соціально-економічного розвитку окремих районів Донецької та Луганської областей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не буде відновлювати! Огородять колючим дротом....
Відповісти
Останні новини
Відновити Донбас зможуть за кошти олігархів, Заходу і держбюджету
17 вересень, 2014, 16:56