Унікальна волинська церква може зникнути

Унікальна волинська церква може зникнути
На Ковельщині руйнується унікальна пам'ятка архітектури.

Дерев’яна церква Святого Дмитра Солунського, що знаходить у селі Гішин Ковельського району, зведена без єдиного гвіздка, швидко руйнується і може зникнути з лиця землі, - повідомляє Про Ковель.

Приміщення храму знаходиться в аварійному стані, стіни перетворюються на порохно, а дах, щоб не протікав, місцеві майстри накрили руберойдом.

За рахунок коштів обласного бюджету в 2010 році почали розробляти проектно-кошторисну документацію для реставрації храму. Тоді виділили трохи більше, ніж сто тисяч гривень.

Проте цих коштів виявилося мало, адже за підрахунками чиновників ще необхідно було додати половину від цієї суми та 2150 гривень на проведення державної експертизи проекту.

В сільській раді кілька років тому підрахували, що на проведення капітального ремонту споруди необхідно відшукати півтора мільйона гривень, проте із ростом інфляції нині ця сума вже буде значно більшою.

Гішинська церква - найстаріша пам’ятка поліської дерев’яної архітектури, яка, за деякими даними, була зведена ще в 1567 році.

Керівництво Ковельської райдержадміністрації та райради просить допомогти врятувати храм усіх небайдужих людей, бо далі сподіватися на те, що держава таки виконає взяті на себе зобов’язання, немає часу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не встиг Клімчук цю справу закінчити і реанімувати церкву. Тепер її ніхто не врятує
Відповісти
- А де наші депутати??
Відповісти
Останні новини
Унікальна волинська церква може зникнути
17 вересень, 2014, 15:50