Волинські школи і лікарні отримали допомогу з Німеччини

Волинські школи і лікарні отримали допомогу з Німеччини
Гуманітарну допомогу - меблі та інше обладнання - для волинських лікарень та навчальних закладів Волинської області привезла конвойна група Вальдек-Франкенберг з Німеччини.

Керівник конвойної групи Вільфрід Фогель 8 травня повідомив що група возить гуманітарні вантажі у Росію та Румунію з 1990 року.

Останні сім років до списку країн, які отримують допомогу, долучили й Україну.

Зі слів Вільфреда Фогеля протягом цього часу конвойна група перевезла понад 1100 тонн гуманітарних вантажів та здійснила 23 особисті візити до країн-отримувачів.

«Основний напрямок нашої діяльності в останні роки – це забезпечення допомогою лікарень, освітніх закладів, дитячих будинків та садків. Ця вся робота можлива лише з гарною командою. У нас всього у спілці близько 60 членів і велика кількість спонсорів, які фінансують нашу діяльність. Таким чином у нас гарна співпраця з партнерами на Волині», - зазначив Фогель.

На фото: депутат Волинської обласної ради Сергій Мартиняк, голова фонду Європейський вектор Галина Бедрич, керівник конвойної групи Вільфрід Фогель під час прес-конференції 8 травня у Луцьку
На фото: депутат Волинської обласної ради Сергій Мартиняк, голова фонду Європейський вектор Галина Бедрич, керівник конвойної групи Вільфрід Фогель під час прес-конференції 8 травня у Луцьку

Протягом двох років компаньйоном на Волині групи з Німеччини є депутат Волинської обласної ради та голова наглядової ради Благодійного Фонду «Європейський вектор» Сергій Мартиняк.

Саме ця організація передає допомогу людям і установам, які її потребують.

«Ми з цієї конвойною групою працюємо протягом двох років. Мені дуже приємно, що 1/6 цих конвойних вантажів припадає саме на Волинську область. Це понад 200 тонн гуманітарних вантажів. В основному це обладнання для медичних та освітніх закладів. Географія розповсюдження – практично вся Волинська область», - розповів Сергій Мартиняк.

Голова наглядової ради фонду зазначає, що під час візиту німецькі партнери відвідали дошкільні навчальні заклади і районні лікарні області, аби перевірити як працює і використовується вантаж, надісланий у попередні роки.

«У нас немає жодних сумнівів, що наш партнер щось не так робить. Потреба в речах дуже велика і ми повинні привозити ще і ще», - розповів Вільфрід Фогель.

Як пояснив Сергій Мартиняк, устаткування передається відповідно до отриманих заявок на адресу фонду «Європейський вектор».

Розподіляти допомогу з Німеччини фонд намагається пропорційно. Члени конвойної групи сподіваються, що у цьому році їм вдасться ще раз відвідати Україну.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські школи і лікарні отримали допомогу з Німеччини
08 травень, 2012, 12:54