Поету соромно за унітази й луцькі вивіски

Поету соромно за унітази й луцькі вивіски
Волинський письменник Василь Гей радить написи на вивісках робити тільки українською мовою.

Про це він розповів під час засідання постійної комісії з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку сім’ї, молоді, спорту та туризму Волинської обласної ради 18 вересня.

Як зазначив письменник, більшість назв на вивісках у Луцьку є незрозумілі для громадян («Вопак», «Пано»), є жаргонізми («Шара», «Фарт»), або ж написані із порушенням норм українського правопису («Жасмін»).

На продовження теми, Василь Гей вважає доцільним заборонити деякі книжки російських письменників у волинських бібліотеках.

«Я взяв у руки книжку, а там із першого рядка пише, «я сиділа на унітазі і вищипувала волосся…». Далі мені стало просто соромно це читати», – зазначив письменник.

Комісія вирішила створити дорадчий колегіальний орган із представників громадськості. Цей орган має слідкувати за «всебічним розвитком і функціонуванням мови».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Василь Гей: "«я сиділа на унітазі і вищипувала волосся…». Далі мені стало просто соромно це читати», – зазначив письменник".

Гейби з таков фамилiєю мовчав б.

Відповісти
Пусть называют как хотят... или он предлагает все языки запретить, кроме украинского? ну бредово...
Відповісти
Можна подумати в Покальчука або Винничука нема такого... але ж то своє, рідне, не москальське... своє, як то кажуть, не пахне...
Відповісти
Е ге ге гей, сказав гей
Відповісти
молчал бы вася,ибо 23года п*здилы про языки а в итоге - эскалация конфликта (война) под предлогом унижения рускоязычного населения (ватникам только повод дай).........а тут опять мова про мову - других проблем поважнее шоли немма???
Відповісти
хто, де, коли тебе принизив? факти де?
а от як раз "принижені" вчиняють такі дії:
"Фотографию 53-летней Ирины Довгань, привязанной к столбу в Донецке, первой опубликовала газета «Нью-Йорк Таймс». В руках у женщины была табличка с надписью «Она убивает наших детей. Агент карателей», на голове — обруч с украинскими флагами. На снимке Ирину, закрывшую глаза от боли и страха, пинает ногами пророссийски настроенная дончанка (позже пользователи соцсетей ее опознали. Эта женщина — частный предприниматель, владеет двумя точками на донецком рынке «Геолог»). Рядом стоит «постовой» — человек в военной форме с оружием, который следит, чтобы Ирина не убежала."
Відповісти
по поводу фото в посте: Спасибо за рекламу Озерецких Бань! )))
Відповісти
При радянській владі описував світле комуністичне майбутнє, тепер вигідно бути патріотом. Нічого нового звичайний кон"юктурщик. Та і прізвище досить точно відображає- підарас, одне слово
Відповісти