Обама допоможе Україні 53 мільйонами доларів

Обама допоможе Україні 53 мільйонами доларів
Президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама повідомив, що хоче надати Україні фінансову допомогу на суму 53 мільйони доларів.

«Обама повідомив про те, що надасть Україні нову підтримку на суму 53 мільйони доларів, з якої 46 мільйонів - для військових і прикордонників, а 7 мільйонів - на гуманітарну допомогу», - пише iPress.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко під час виступу у Конгресі США заявив про те, що боротьба України – це боротьба за свободу держави, і перемога над російською агресією вже близько. Він також попросив Конгрес США про допомогу зброєю та надати Україні статус найвищої взаємодії із НАТО.

Сполучені Штати Америки також мають намір виділити Україні 34 мільйони доларів в межах програми сприяння стійкому розвитку економіки.

Згідно з інформацією, 17 вересня відбулося підписання угоди з США про сприяння стійкому економічному розвитку як способі забезпечення постійної демократії в Україні.

Угода передбачає надання Україні 34 мільйони доларів, які використають на вдосконалення законодавства відповідно до норм Європейського Союзу, зміцнення потенціалу приватного сектора, збільшення підтримки малих і середніх підприємств з боку місцевої влади, удосконалення функцій громадського нагляду та участі громадян у процесах управління, підвищення рівня енергобезпеки.

Окрім того, Євросоюз має намір виділити Україні 10 мільйонів євро для програми розвитку громадянського суспільства.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а розтрубили про надії...
Відповісти
Останні новини
Обама допоможе Україні 53 мільйонами доларів
18 вересень, 2014, 20:00