Вдові загиблого волинянина не оформляють грошові виплати

Вдові загиблого волинянина не оформляють грошові виплати
Вдова загиблого комбата з Ковеля Анатолія Шиліка місяць збирає документи для оформлення грошових виплат.

Вдова загиблого під Іловайськом командира мінометної батареї 51-ї ОМБ Анатолія Шиліка Олена після смерті чоловіка тільки тим і займається, що ходить по кабінетах і збирає довідки, необхідні для отримання одноразової допомоги у 609 тисяч гривень, - повідомляє ПроКовель.

«Практично кожного дня ходжу у Ковельський військкомат, і там мені кажуть донести все нові і нові довідки, - розповіла Олена. - Я розумію, що закони у нас такі, і треба принести цілий стос документів. Та невже не можна дати один раз список необхідних довідок? А то ходиш і ходиш. Кожен раз щось нове вимагають».

Останній раз Олені сказали принести довідку про те, що у чоловіка батько помер. Жінка не знає, коли її отримає, адже мама Толі проживає у Херсонській області і стала вдовою уже більше 30 років тому. Свідоцтво про смерть чоловіка загубилося. Тож коли його відновлять і вона отримає необхідний папірець - невідомо.

А гроші потрібні, адже після втрати чоловіка у неї на руках залишилося двоє дітей - 13-річна Таня і 2-річний Артемко. Анатолій був єдиним годувальником у сім'ї. Олена - в декретній відпустці, джерелом прибутку є виплата дитячих грошей на Артемка. Продукти привозять волонтери. Можна було б і пенсію на дітей оформити, але і тут молода вдова зіштовхнулася з бюрократичною байдужістю військових.

25 днів вона чекала, поки їй на руки дадуть наказ із Володимир-Волинської частини про те, що її чоловік, Анатолій Шилік, там не служить. У Володимир-Волинський Олені треба буде знову їхати, щоб забрати ще й грошовий атестат чоловіка, адже цей документ також необхідний для оформлення грошових виплат.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Людей у формі. Забрати людину на війну можуть за годину, а тепер треба ходити місяцями...
Відповісти
"Откат" хочуть, будуть мурижити допоки не віддасть мінімум 25%
Відповісти
Останні новини
Вдові загиблого волинянина не оформляють грошові виплати
18 вересень, 2014, 23:27