Уряд США виділить близько $291 мільйона для підтримки України

Уряд США виділить близько $291 мільйона  для підтримки України
Уряд США виділить близько $291 мільйона для підтримки України в цьому році та кредитні гарантії на $1 мільярд.

Про це пише "INSIDER" з посиланням на прес-службу Білого дому.

"У цю суму входить оприлюднений сьогодні президентом Бараком Обамою новий пакет допомоги (Україні) в $53 мільйони", - пишуть у прес-службі.

Із $53 мільйонів більш ніж $7 мільйонів будуть спрямовані в міжнародні гуманітарні організації для допомоги постраждалим в конфлікті на сході України.

Решта $46 мільйонів підуть на армію України та захист кордонів. Ця допомога піде в доповнення до $70 мільйонів для української армії, про які США оголошували раніше.

Також 26-27 вересня в Україну прибуде делегація для обговорення із урядом і бізнес-елітою проведення реформ в українській економіці та необхідних кроків для створення в короткі терміни інвестиційного клімату та залучення приватного капіталу.

Уряд США продовжить роботу із Конгресом для створення додаткових можливостей допомоги Україні.

Білий дім наводить у приклад такої роботи запит в Конгрес про надання додаткових $45 мільйонів у 2015 році для сумісності армії України і західних збройних сил.

Білий дім повідомляє, що оголошений пакет допомоги Україні включає надання $116 мільйонів для спорядження та навчання українських підрозділів, включаючи Збройні сили України, Нацгвардію і прикордонників.

Допомога включатиме надання бронежилетів, шоломів, транспорту, приладів нічного бачення, важкого інженерного обладнання, радіостанцій, патрульних катерів, наметів, радарів, форми та ін.

Також США спільно із ЄС почнуть направляти в Україну військових і цивільних експертів для підвищення можливостей оборони і довгострокового співробітництва. Серед іншого, в Україну будуть направлені команди медиків і радників із безпеки.

Крім того, в Україну будуть направлені експерти з енергетики. США співпрацюють з міжнародними донорами для допомоги Україні в розвитку ефективного використання енергії та незалежної від російського газу і нафти.

Уряд США проведе навчання для створення групи експертів України у Світовій організації торгівлі. Це необхідно для приведення стандартів України до стандартів СОТ. Також США посприяють захисту інтелектуальної власності в Україні.

США нададуть підтримку малим і середнім підприємствам України у виході на нові міжнародні ринки. Це включає в себе плани щодо створення сільськогосподарської торгової місії для сприяння двосторонній торгівлі між Україною і США.

Білий дім обіцяє допомогу у поверненні в Україну викрадених фінансових коштів екс-керівництвом країни. Також американські експерти допоможуть створити закони для боротьби із корупцією в Україні.

"Ми також будемо вносити свій внесок у міжнародні зусилля, в тому числі в рамках ОЕСР та ЄБРР, з метою стримування підкупу іноземних посадових осіб і поліпшення ділового клімату України", - заявляє Білий дім.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а розпорядитись ними не можна! Слава нєзалєжалій...
Відповісти
Не виділить, а дасть в кредит. Треба розрізняти ці поняття
Відповісти
Останні новини
Уряд США виділить близько $291 мільйона для підтримки України
19 вересень, 2014, 10:19