Гендиректора луцького підприємства засудили за несплату податків

Гендиректора луцького підприємства засудили за несплату податків
Генерального директора ТзОВ «Феміда-Інтер» визнано винним в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах та службовому підробленні.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Встановлено, що упродовж травня-липня 2011 року генеральний директор підприємства склав та використав завідомо неправдиві документи про придбання товариством у двох суб’єктів господарювання будівельних матеріалів, хоча насправді ніякі товари на підприємство не купувалися та не поставлялися.

Таким чином, шляхом складання та відображення в бухгалтерському та податковому обліках товариства завідомо неправдивих документів та внесення до податкової звітності неправдивих даних, генеральний директор у травні–жовтні 2011 року умисно ухилився від сплати податків на суму понад 10 мільйонів гривень.

Апеляційним судом Волинської області залишено в силі вирок Луцького міськрайонного суду від 11 липня 2014 року, згідно з яким очільнику «Феміди-Інтер» призначено покарання у виді штрафу в розмірі 340 тисяч гривень, з позбавленням права обіймати організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські посади строком на три роки та з конфіскацією майна.

Вироком суду задоволено також цивільний позов Луцької об’єднаної державної податкової інспекції про стягнення з генерального директора підприємства усіх несплачених податків.

Наразі прокуратурою області вирішується питання касаційного оскарження вироку у зв’язку із м'якістю призначеного покарання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Такі писаки, що забули прізвище "Хероя"
Відповісти
Останні новини
Євромайдан отримає нагороду
19 вересень, 2014, 17:28
Гендиректора луцького підприємства засудили за несплату податків
19 вересень, 2014, 17:03