Волиняни житимуть довше

Волиняни житимуть довше
На Волині зростає тривалість життя.

Волиняни, народжені в минулому році, житимуть у середньому 71 рік, що на 3 роки більше, ніж ще п’ять років тому. Причому, якщо жінки мають шанс дожити до 77 років, то чоловіки – лише до 66, - повідомляють в управлінні статистики у Волинській області.

Різниця очікуваної тривалості життя в 11 років обумовлена відмінностями у показниках смертності осіб жіночої та чоловічої статі.

Смертність чоловіків вища, ніж жінок, а найвідчутніша ця різниця (більше, ніж у 4 рази) у вікових групах 30–34 та 50–54 роки.

Серед причин смерті, що носять переважно "чоловічий" характер, деякі інфекційні та паразитарні хвороби, а також зовнішні причини.

Відтак, наприклад, від туберкульозу, навмисних самоушкоджень, утоплень, отруєнь чоловіків померло в 7,5–6,8 раза більше, ніж жінок.

Чоловіки на Волині рідше доживають до глибокої старості.

До слова, в області на початку року нараховували 74 жінки та 18 чоловіків, яким виповнилось 100 та більше років(в Україні, відповідно, 4053 і 1506).

Щодо інших регіонів України, то найбільшу очікувану тривалість життя прогнозують у киян, тернопільчан, львів’ян, чернівчан, іванофранківців (74–73 роки).


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це ж звідки такі дані? статистика це самий непотрібний орган.три людини помре у віці 70 літ , а одна у 55, статистика буде - 60 років.обчислення пальцем в небо.
Відповісти