Російські вантажівки з гуманітаркою вже на території України

Російські вантажівки з гуманітаркою вже на території України
Перші вантажівки з гуманітарною допомогою, яку Росія передала нібито для жителів сходу України, зайшли в зону митного контролю.

Про це повідомляють РИА Новости зі слів представника Південного митного управління Раян Фарукшина.

"О 20.30 перші машини з гуманітарним вантажем для України зайшли в зону митного контролю митного посту "Матвєєв Курган", - повідомив співрозмовник агентства.

Як відомо, в ніч на 13 вересня 2014 року російська сторона вдруге здійснила незаконне переміщення в Україну так званого гуманітарного вантажу.

Раніше, 22 серпня російська колона з 262 "КАМАЗів" з першою гуманітарною допомогою без дозволу влади України почала рух в бій Луганська. В Російської Федерації заявили, що ці вантажівки доставили в місто майже 2 тисячі тонн продовольства, води, дитячого харчування та медичних товарів.

23 серпня спікер інформаційно-аналітичного центру Ради Національної Безпеки і Оборони Андрій Лисенко повідомив, що, згідно з оперативною інформацією, в вантажні автомобілі, які зайшли на територію під виглядом гуманітарного конвою, росіяни завантажують обладнання виробничого об'єднання "Топаз", що виробляє сучасні радіолокаційні станції типу "Кольчуга", і обладнання Луганського заводу, де виготовляються патрони для стрілецької зброї.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Російські вантажівки з гуманітаркою вже на території України
19 вересень, 2014, 23:22