Проти українських військових таки застосовували тактичну ядерну зброю

Проти українських військових таки застосовували тактичну ядерну зброю
Міністр оборони підтвердив, що Росія таки застосовувала проти українських військових тактичну ядерну зброю.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив журналіст Роман Бочкала за словами міністра оборони України Валерія Гелетея.

"Зокрема, сили РФ нанесли два удари з самохідного міномета 2С4 "Тюльпан" по луганському аеропорту. Саме з цієї причини наші військові його покинули. Удари були такої сили, що "повністю зруйнували будівлю від п'ятого поверху до підвалу"- охарактеризував міністр.

Використовувалися снаряди типу 3ВБ4 і 3ВБ11 в тротиловому еквіваленті потужністю до двох кілотонн - тобто 2 тисячі кілограм тротилу.

"Якби не "Тюльпани", ми могли залишатися в аеропорту ще мінімум кілька місяців і нас би звідти ніхто нічим не вибив", - пояснив Гелетей причини виведення військ з аеропорту Луганська.

За словами Бочкали, також міністр додав, що є обгрунтовані побоювання вважати, що подібного роду удари Росія може нанести по донецькому аеропорту.

"Аеропорт може бути обміняний на Новоазовськ або інший населений пункт. Що стосується тактичної ядерної зброї, то її застосування порушує міжнародні угоди про роззброєння. У 1987 році був підписаний договір між СРСР і США про ліквідацію ракет середньої і малої дальності. Після розпаду Союзу тактичні ядерні боєзаряди були вивезені в Росію з території республік, які стали незалежними, в тому числі і України ", - наголошується в повідомленні.

Зброю мали знищити, але Росія цього не зробила. Значна частина арсеналу знаходиться в режимі довгострокового збереження.

Довідка, розміщена у повідомленні Бочкали, містить більш детальну інформацію про те, яке саме ядерна зброя РФ використовує проти України, де вона зберігатися і які її запаси.
.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шо Ви мелете,яку тактичну ядерну зброю,ви хоть знаєте що це? Навіщо наводити паніку на людей.
https://www.youtube.com/watch?v=jFp_8XAP9F0

Як би був використаний такий снаряд це було б зафіксовано сейсмічними лабораторіями якщо не по всьому світі то в Україні і Европі точно.
Відповісти
А чому наші такі наявні ту зброю і зразу віддали чи продали.
Відповісти
Не пишіть дурниць. 2 кілотони це 2 тисячі тон
Відповісти
Останні новини
Проти українських військових таки застосовували тактичну ядерну зброю
20 вересень, 2014, 15:35