Волинський чиновник привласнив собі понад 800 тисяч гривень

Волинський чиновник привласнив собі понад 800 тисяч гривень
На Волині чиновник незаконно виплатив собі понад 800 тисяч гривень.

Співробітники Державної служби боротьби з економічною злочинністю Нововолинського МВ УМВС України у Волинській області викрили фінансові махінації посадовця на суму 800 тисяч гривень, - повідомляє прес-служба УМВС України у Волинській області.

Чоловік, перебуваючи на посаді генерального директора державного підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем, безпідставно видавав накази про виплату собі премій та одноразових виплат. У результаті майже за рік такої діяльності спритник заволодів коштами підприємства у сумі понад 800 тисяч гривень, чим спричинив державному підприємству матеріальної шкоди у особливо великих розмірах.

«Посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною п’ятою статті 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, – розповів начальник УДСБЕЗ УМВС України у Волинській області Владислав Кривенда. – Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна».

Триває досудове розслідування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Новина з пальця висмоктана! Прізвище посадовця в студію!
Відповісти
Чиновник - це державна служба. Генеральний директор підприємства не може бути державним службовцем. Підприємство - не даржавна служба.
Відповісти
Останні новини
Волинський чиновник привласнив собі понад 800 тисяч гривень
22 вересень, 2014, 12:25