Волинські жінки готуються захищати рідну землю

Волинські жінки готуються захищати рідну землю
У Луцьку створили жіночий батальйон. Понад 30 дівчат проходять військовий вишкіл – вчаться рятувати поранених і давати відсіч ворожим силам із бойовою зброєю.

І хоча більшість із них поки боїться крові та ніколи до того не тримала в руках автомат, жінки наполегливо готуються захищати свій регіон, - повідомляють «ФАКТИ», ICTV.

Почали з азів – понад 30 дівчат вчаться надавати першу медичну допомогу, ознайомлюються зі зброєю, а згодом будуть тренуватись у польових умовах.

«На війні без жінок не обійдеться. Чоловіки на фронті, а є місця де перевантажують поранених з ранами, з опіками, з рваними ранами, тому перша допомога лежить на жінках», - зазначила активістка жіночого батальйону Валентина Голюк.

Про жіночий батальйон більшість дівчат дізналася із соцмереж. Тепер жодного заняття не пропускають. Як виявилося – накласти джгут на рану та вміло її обробити не так просто.

«Та війна, яка йде на сході, в будь-який момент може виявитися і на заході, і в будь-якій точці нашої країни, тому треба бути на крок попереду. Ідея виникла, щоб організувати саме дівчат, тому що це активна частина нашого суспільства», - каже керівник Волинського жіночого батальйону Ігор Левчук.

Найважче жінкам опанувати зброю – автомати Калашникова тендітним жіночим рукам з першого разу не піддаються. Та дівчата наполегливі – вперто складають та розкладають АКа й пістолети Макарова. Більшість жінок, які проходять військовий вишкіл, у зону АТО не збираються. Навички здобувають, щоб боронити свій край. Та є серед них і сміливці, готові їхати на схід разом із чоловіками та друзями.

«Я вмію трохи стріляти, але було б цікаво мати кращі навички. Не просто пару раз стрілити заради розваги, а вміти володіти зброєю на кращому рівні», - розповідає активістка жіночого батальйону Настя Захарчук.

Жіночий батальйон створили активісти громадського формування «Волинський щит». Його вихованці нині служать у батальйонах територіальної оборони, прикордонних військах і в 51-й бригаді.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пiсля оприлюднених звiрств над украiнцями не варто посилати в те пекло ще й дiвчат.
Відповісти
наміри чисто поцрілтичні. Та президент бойову вашу 51-шу розформував. Боягузи...
Відповісти
Я не хочу чекати поки прийдуть до нас...
Відповісти
це звичайно добре...., але поро у військоматах навести лад,бо недвно звернувся у районий Луцький військомат на рахунок втрати військового...-Мені комісар сказав що бланків нема , але якщо я піду в АТО то військовий відновлять , навіть без штрафу!Бардак і тупість військових..ось що вічне у нас в державі !
Відповісти
Останні новини
Волинські жінки готуються захищати рідну землю
22 вересень, 2014, 14:15