Через три роки інтернетом користуватиметься півсвіту

Через три роки інтернетом користуватиметься півсвіту
Більше 50% людей на земній кулі стануть користувачами всесвітньої мережі протягом трьох років.

Про це пише "Кореспондент" за повідомленням комісії ООН з питань цифрових технологій.

За їх прогнозами, користуватися інтернетом до 2017 року буде половина світового населення.

Це стане можливим за допомогою мобільного широкосмугового зв'язку з використанням смартфонів і планшетів. Такий спосіб з'єднання є найбільш динамічно розвивається технологією в історії людства, - зазначили експерти.

Кількість людей, що мають доступ до такого способу зв'язку, стрімко зростає, і в 2019 році може скласти 7,6 мільярдів осіб. Зараз кількість користувачів мобільного широкосмугового зв'язком в три рази більша від тих, хто застосовує традиційні стаціонарні з'єднання. Зокрема, 1,9 мільярдів осіб активно користуються соцмережами.

До інтернету підключено більше 40% населення світу, і до кінця року прогнозують близько 2,9 млрд користувачів. До цього в 2013 році їхні кількість становила 2,3 млрд. осіб, відзначено в доповіді комісії про стан мобільного широкосмугового зв'язку в 2014 році.

Перше місце у світі за використанням широкосмугового зв'язку займає Корея (у розрахунку на сім'ю). У нинішньому році її застосовували більше 98% жителів країни, а в 2013 р. - 97%. В Монако ці показники перевищують 44%, а в Швейцарії, Данії та Нідерландах - 40%.

Серед лідерів за кількістю користувачів інтернету - Великобританія (12 місце), Японія (15-е місце) і Канада (16-е місце). Нижче розташувалися США, Німеччина та Австралія. У той же час найбільше жителів, що використовують стаціонарний широкосмуговий зв'язок на душу населення, - в США, Японії, Макао (Китай) та Естонії. При цьому більше 50% користувачів інтернету від загального населення проживають в 77 країнах. У 2013 році таких держав було 70.

Перше місце в світі із підключення до всесвітньої мережі посідає Ісландія (96,5% населення), а найнижче показники в країнах Африки (менше 2%).

"Охоплення широкосмуговим зв'язком прискорюється, однак неприйнятно, що 90% людей в 48 найменш розвинених країнах, як і раніше ,не мають ніякого зв'язку", - заявив генеральний секретар Міжнародного союзу електрозв'язку Хамадун Туре. За його словами, підключення до інтернету буде пріоритетним завданням у різних країнах, особливо найбідніших.

"Зв'язок - це не розкіш для багатих, а, скоріше, найпотужніший в історії інструмент людини, за допомогою якого можливо заповнити прогалини в таких галузях розвитку, як охорона здоров'я, освіта, управління навколишнім середовищем, розширення прав і можливостей жінок", - зазначив фахівець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Прогноз погоди на 23 вересня
22 вересень, 2014, 16:50
Через три роки інтернетом користуватиметься півсвіту
22 вересень, 2014, 16:14