Опалювальний сезон може розпочатися у листопаді, - мер Луцька

Опалювальний сезон може розпочатися у листопаді, - мер Луцька
Опалювальний сезон у Луцьку може розпочатися аж у листопаді.

Про це йдеться на офіційному сайті Луцької міської ради.

ДКП «Луцьктепло» посилено готує виробничі потужності та магістралі до опалювального сезону. Також розробили оперативний план технічних та організаційних заходів, спрямованих на скорочення використання паливно-енергетичних ресурсів у 2014-2015 роках.

«Згідно цього плану підприємство вже проводить технічне переоснащення котелень, мережевих насосів та встановлення автоматичного регулювання споживання природного газу. Також максимально впроваджуються енергоощадні заходи й у закладах різних галузей міста», - зазначив міський голова Микола Романюк.

Він також підкреслює, що попри заклики щодо використання альтернативного виду палива, ми не зможемо технічно цим паливом забезпечити життєдіяльність міста, тому «без газу ми не обійдемося».

Проблемним питанням, на думку міського голови, є ситуація із цукровим заводом, адже, якщо буде зменшено ліміти на газ, зменшено тиск, необхідний для виробництва, — підприємство може зупинити роботу.

Економія буде й у галузі освіти, адже спеціально збільшено канікули взимку. До слова, в області також розглядається питання, аби у цей період визначити канікули у вищих та середніх спеціальних навчальних закладах.

«Ця зима буде непростою, опалювальний сезон буде починатися пізніше, ніж зазвичай. Орієнтовно — це 1 листопада. Проте все залежатиме від ситуації в державі та температурних показників», - зазначив Микола Романюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
шахти зовсім нідочого ? Може їх позакривати
Відповісти
Як на мене ці всі плани потрібно було робити ще літом або даже починаючи із кінця весни. Як кажуть в народі : "готуй сані із літа". А в нас як завжди тільки перед самою зимою думають. І як завжди у нас у всіх паніка якась виходить. Не вміють у нас керувати чи лодарі і бездарів багато.
Відповісти
у нас всі жили і думали, що буде тепло, що нам за копійки будуть газ давати. Які ж ми наївні люди стали, треба вже давно ті рожеві окуляри познімати. Чому Європа думаю як економити енергоресурси і будувати утеплюючі будинки, а ми а так собі - авсоь да повезе. Чому ми не можемо у себе побудувати вітряки чи сонячні батареї. Чому???! Одні питанні, а шляхів виходу чомусь немає.
Відповісти
Останні новини
Опалювальний сезон може розпочатися у листопаді, - мер Луцька
23 вересень, 2014, 16:15
Прогноз погоди на 24 вересня
23 вересень, 2014, 16:00